China-Windows8China-Windows8

Cu totii stim ca in luna aprilie a acestui an cei de la Microsoft au incetat sa ofere suport pentru utilizatorii care folosesc sistemul de operare Windows XP sub ideea ca acestia isi indreapta eforturile catre viitor si Windows XP este un sistem de operare care si-a depasit perioada de utilitate. Chiar si asa multe tari continua sa foloseasca Windows XP ca sistem de baza in activitatilor lor. In prezent majoritatea sistemelor de pompare de apa potabila din lume sunt bazate pe acest sistem de operare care pare ca nu vrea sa moara.

China se confrunta cu o situatie similara. Sau mai bine spus cei de la Microsoft se confrunta cu o astfel de problema. In momentul de fata se estimeaza ca 7 din 10 calculatoare din China utilizeaza ca sistem de operare Windows XP.

In urma cu cateva zile cei de la Central Goverment Procurement Center din China au anuntat ca toate echipamentele PC vor trebui sa utilizeze un sistem de operare diferit de Windows 8. Asadar toate laptop-urile, tabletele, telefoanele si PC-urile pe de teritoriul tarii nu vor avea Windows 8 disponibil pentru a fi folosit.

Masura de a interzice Windows 8 in China este una destul de ciudata. Chiar nu stiu chinezii ca Microsoft nu mai ofera suport Windows XP sau sunt alte lucruri ce stau in spatele acestei decizii.

Chinezii vad aceasta interdictie ca pe o oportunitate. O oportunitate pe care China ar trebui sa profite. Prin interzicerea Windows 8 guvernul chinez incurajeaza dezvoltatorii din tara sa realizeze un sistem de operare in totalitate chinez pe care acestia sa-l poata controla destul de usor. Un sistem sofware de securitate chinez ar scuti China de multe cheltuieli. Lucru pe care oficialii chinezi si-l doresc, afirmand ca tranzitia catre Windows 8 in birourile lor ar reprezenta o cheltuiala fara rost pentru guvernul chinez.

Ramane de vazut daca aceasta interdictie se va aplica si pentru viitoarele sisteme de operare Windows.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *