permis

In sfarsit, fac 18 ani si devin matur, asa ca am dreptul sa dau si de permis auto. Ma pregatesc intens minim trei luni de zile, dupa care am dreptul sa dau examenul de sala. Daca promovez sala, urmez examenul pe teren, adica traseul, iar daca sunt promovat, sunt sofer pentru categoria B, de exemplu. Asta asa… pe scurt.

Insa, daca privim legea „romaneasca” de actualitate, examenul la sala nu il poti promova fara 150- 200 de lei, iar la traseu, promovarea nu mai consta in lei, e deja in euro. Si aici sunt „mici” secrete, in functie de varsta, de sex, chiar si de rasa- spaga are tendinta sa creasca. Totusi, daca vrei sa eviti sa mai dai examenul la sala inca odata, chiar daca te pricepi sa conduci bine masina, nu ai nici sansa sa treci traseul fara cel putin 150 de euro. Trist, dar asta e „politica” in Romania, si tu nu reprezinti ceva atat de important incat sa strici mersul treburilor.

Din ce in ce mai multi oameni sunt de parere ca tineretea este facuta pentru distractie, nu pentru a economisi bani. Ei bine, acest lucru este total gresit, deoarece nu este niciodata prea devreme sa pui ceva economii deoparte, ci vei descoperi la un moment dat ca va fi prea tarziu pentru a face acest lucru. Poti incepe chiar de astazi sa economisesti- pastreaza o parte din castigul sau venitul tau deoparte, iar astfel iti vei permite sa iti gestionezi viata in functie de suma care ti-a mai ramas.

Aceste economii ale tale le poti face pentru a da de permis, daca aceasta este dorinta ta cea mai mare. Pentru mine asta este si imi doresc sa promovez examenul si sa dau mai departe si pentru alte categorii auto sau sa imi iau propria masina de care sa ma folosesc in permanenta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *