O serie de companii iti vor lua ramasitele lumesti incinerate si le vor transforma in artificii. Cum ti se pare acest lucru? Dupa incinerare, exista de obicei vreo cateva kilograme bune de cenusa ramasa. Asta inseamna ca o multime de artificii pot fi create dintr-o singura persoana, si o seara intreaga plina de focuri de artificii colorate in memoria ta.
Jeremy Bentham era un liber-cugetator si un filosof utilitarian care a murit in anul 1832. Una dintre cele mai notabile idei ale sale a fost ca inmormantarea umana dupa ce o persoana a murit este o pierdere de timp si de resurse mai ales. In mod normal atunci cand un mare om moare, acestuia ii este creata o statuie in memoria sa-iar Bentham a decis sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura.
De vreme ce taxidermia era la ordinea zilei atunci, acesta a ranjat ca trupul sau sa fie conservat si transformat in ceea ce se poate numi un auto-icon. Acum trupul sau bine conservat este pastrat la University College London. Este scos in general si dezvaluit publicului la diferite intalniri: statutul acestei persoane fiind de „Prezent, dar ma abtin de la vot”.
Pentru cei care vor sa moara cu fala si cu mare tam tam este posibil ca cenusa cadavrului incinerat sa fi inclusa in catusele pentru arme si mitraliere. In anul 2004, un expert in arme a fost incinerat si transformat in 300 de cartuse de foc. Vaduva acestuia si-a invitat prietenii si pe prietenii sotului sau ca sa traga cu arma cu gloantele fabricate din cenusa acestuia. Inainte de tragere totusi, aceste gloante au fost binecuvantate de catre un preot care a dezvaluit faptul ca i se pare destul de putin obisnuit drept metoda de celebrare a mmeoriei cuiva.
Pilea umana poate fi folosita pentru a se crea un tip de piele de mare suplete, ceea ce o face perfecta pentru legarea catilor. In trecut chiar exista o traditie si o moda a invelirii sau a legarii cartilor de valoare in piele umana: de criminali spanzaurati mai ales.
Un articol foarte interesant. M-a dus cu gandul la foarte multe idei, care de altfel par plauzibile!