Treburile casnice pot fi foarte plictisitoare, obositoare si chiar un pic stresante daca nu iti place sa faci asa ceva. Pentru copii, este chiar si mai dificil de a-i face sa faca ceva ce nu le place nici lor, si parintii trebuie sa ajunga in cele din urma la un ultimatum. Exista tactici pe care le poti folosi pentru a-ti ajuta copiii sa se implice mai mult in treburile casnice si gospodaresti care  trebuie facute in casa.

Ofera-le copiilor un scop

Treburile casnice te ajuta sa iti mentii traiul zilnic, insa pentru copii, acestea inseamna mai mult decat atat. Pe cat de urate li se par cateodata, treburile casnice iti pot ajuta copiii sa isi dezvolte abilitati pentru o viata mai buna si pentru a-si usura munca mai tazriu in viata. Daca acestia vor invata sa gateasca, sa mentina un mediu de trai curat si daca vor face lucruri ca spalatul rufelor pentru a te ajuta sa iti fie tie mai usor, acestia vor ajunge sa poata trai independent mai usor decat daca nu vor sti sa faca nimic in viata.

Daca ai tai copii au probleme in a se descurca cu anumite sarcini de lucru, ofera-le imagini vizuale cu indeletnicirea cu aceste lucruri pe care vor trebui sa le faca singuri atunci cand vor fi la casele lor, mai ales daca ii incanta ideea de a trai singuri undeva pe cont propriu. Acest lucru este eficient in mod special cu tinerii care vor merge la facultate intr-un an sau doi. Un exemplu bun ar fi:

„Ai facut treaba buna cu rufele acelea. Vad ca nu vei avea nici o problema atunci cand vei locui singur in apartamentul tau propriu.”

Fa sa para totul cat mai amuzant

Este ok sa nu iti placa sa faci treaba si poti sa ii compatimesti daca asta vrei. Este un serviciu de vanzare cumparare tactic, intr-adevar. Fii de acord cu copiii tai ca uneori, mai bine ai face altceva decat a face treaba prin casa. In acest fel, acestia vor simti ca ii intelegi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *