gaming-twitch
gaming-twitch

Daca esti pasionat de tehnologie si esti un gamer, probabil ca ai auzit de Twitch TV. Daca esti un gamer serios, probabil ca urmaresti diferitii utilizatori care posteaza continut live pe site-ul care ofera servicii de streaming live pentru gameri. De cateva zile se zvoneste insa ca Twitch TV va fi acaparat de gigantul Google, mai exact de serviciu Youtube.

Ce ar avea Youtube de castigat de pe urma acestei achizitii ? In primul rand ar avea multi utilizatori pe care ii va trece sub aripa lui. Youtube are un sistem de streaming live pe care il ofera utilizatorilor sai, Youtube Live, dar care nu este la fel de cunoscut si placut de gameri in general.

Cei de la Twitch TV sunt specializati in streaming live pentru gameri. Achizitia nu a fost confirmata, dar se pare ca aceasta nu ar avea de ce sa nu fie finalizata, in momentul de fata Youtube si Twitch TV sunt inca in starea de negociere. Se zvoneste suma de 1 miliard de dolari americani.

Twitch TV a fost lansat in cadrul festivalului E3 ( Electronic Entertainment Expo) din anul 2011, in data de 6 iunie, si pornit ca un site ce oferea servicii de streaming video pentru gameri. La inceput Twitch contabiliza un numar de 3.2 milioane de utilizatori si vizitatori ai site-ului, pe care i-a portat de pe site-ul Justin.tv. In doar doi ani de cand a fost lansat, Twitch a crescut foarte mult, ajungand la un numar de 45 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna si mai bine de 1 milion de utilizatori inregistrati pe site care ofera continut si streaming live. In fiecare luna se contabilizeaza un numare de 13 miliarde de minute de continut video care sunt vizualizate de catre cei ce viziteaza site-ul.

Asadar daca Youtube va reusi sa achizitioneze Twich va castiga un numar mare de utilizatori ce ii va adauga in baza de date.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *