stabilizator tensiunestabilizator tensiune

Un stabilizator de tensiune este un dispozitiv electric ce poate sa faca in asa  fel incat valorile oarecum constante ale tensiunii electrice sa fie mentinute pe un element de circuit. Acest tip de stabilizator poate sa cuprinda elemente electronice sau electromecanice. Un asemenea tip de dispozitiv mic ideal pentru centralele de apartament poate fi simplu de utilizat si nu necesita foarte mari cunostinte tehnice pentru a putea fi instalat in cadrul locuintei. Mai multe informatii despre acest tip de dispozitiv electric in cele ce urmeaza.

Orice tip de stabilizator ai vrea sa cumperi si sa folosesti in casa trebuie sa fie mai intai de toate ales dupa ce in prealabil vei fi calculat in mod exact consumul aparatelor la care va fi conectat si pe care le va pune in functiune. Oricum, puterea in Wati sau Volti trebuie sa fie mai mare decat puterea totala  a tuturor dispozitivelor pe care doriti sa le conectati la aparat.

In orice caz, stiind de ceea ce ai nevoie pentru punerea in functiune sau alimentarea cu energie a aparatelor electrice din casa, poti vedea mai multe informatii despre site-ul Electropower, care este renumit  pe aceasta piata si distribuie destul de multe modele de stabilizatoare de tensiune de la multi si importanti producatori in domeniu. Oricare dintre aceste stabilizatoare de tensiune pus la prezentare de catre Electropower indeplineste exact standardele CE (conformitate europeana) sau EPA (Agentia de protectie a mediului din SUA), ambele fiind standarde de conformitate cu Uniunea Europeana, respectiv cu Statele Unite ale Americii.

Stabilizatoarele de tensiune pot fi de uz casnic, dar si de uz profesional si de felul lor se pot numi monofazate si trifazate, cu relee sau cu servomotoare, insa au o putere mica de pana la 15 KW. Insa exista si stabilizatoare de tensiune cu o putere mai mare (pana la 3000 KVA) care mai sunt numite si energetice. Un stabilizator de tensiune monofazat este un asemenea tip de stabilizator folosit pentru uzul casnic si are o putere maxima de 0.5 KVA, poate fi reglat prin servomotor si dispune de un afisaj digital, facand mai usoara manevrarea acestuia.

Acest tip de stabilizator, dar si stabilizatoarele in general au o foarte buna precizie de supratensiune, un randament destul de ridicat, o viteza mare de reglare , este dotat cu protentie la supratensiune, dar si cu semnalizari corespunzatoare. Nu poate fi decat de folos pentru locuinta ta, mai ales ca este compact, practic, nepretentios si fiabil.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *