Este posibil sa te fi indragostit de un hamster din magazin si acum doresti sa ti-l ei? Mai ales ca stii ca e usor de intretinut si ingrijit. Este bine sa tii cont de anumite lucruri inainte de a-ti cumpara un hamster.

Pentru prima oara este indicat sa iti iei doar un hamster. Probabil te tenteaza sa ai macar doi hamsteri care sa se distreze impreuna insa este indicat ca prima oara sa ai grija doar de un hamster. Specialistii sunt de parere ca hamsterii sunt totusi destuli de solitari.Ei prefera sa stea singuri in casa si sa-si marcheze teritoriul.

Totusi daca vrei mai multi hamsteri este indicat ca fiecare sa aiba casuta lui. Trebuie sa te gandesti si daca vrei un hamster femela sau mascul. Trebuie sa stii ca personalitatea hamsterilor masculi este diferita de cea a femelelor. Alege un hamster care ti se potriveste. Hamsterul mascul este mai usor de ingrijit, mai ascultator si mai nepretentios. Cu femela insa s-ar putea sa ai putin de lucru.

Este mult mai activa decat masculul, dar este si mai afectuasa. De asemenea este bine sa afli ce varsta are hamesterul tau inainte sa il cumperi. Este un criteiu destul de important deoarece speranta de viata este foarte scazuta 2-3 ani. Este indicat sa iti sumperi un hamster puiut pentru a te bucura cat mai mult de compania lui.

Gndeste-te si la costurile legate de ingrijirea lui. Stii ca hamsterii nu trebuie scosi afara sau imbaiati dar implica si ei anumite costuri. Ia in calul si acest lucru. Chiar daca sunt mici si draguti au nevoie si ei de vizite medicale regulate. In plus trebuie sa ii schimbi rumegusul destul de des. De asemenea au nevoie de jucarii pentru ca ei sunt niste animalute foarte active. Si dieta trebuie sa fie diversificata. Asa ca planuieste-ti bugetul si vezi cat esti dispus sa dai pentru hamsterul tau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *