unelte

Degeaba esti priceput la toate, daca nu ai si sculele potrivite. Asta ti-o poate confirma orice meserias, orice mester, orice specialist, indiferent de domeniu. Chiar daca esti profesionist in reparatii si intretinere, ori daca esti la un nivel amator si ai doar mici interventii pe langa casa in aceasta privinta, cu siguranta ai nevoie de sculele si uneltele potrivite.

Care ar fi cele mai utile scule pentru orice gospodarie? Le-am organizat aici intr-un top 3 generalist, fara o ordine anume.

Scule de mana

Nimeni nu le poate contesta utilitatea. Niciodata nu stii cand ai nevoie de o surubelnita, de un patent, un cleste sau o cheie fixa. Cel mai probabil nu iti doresti sa ajungi prin vecini, fiind nevoit sa imprumuti.

De preferat ar fi sa ai o trusa de scule de mana care sa contina urmatoarele:

  • surubelnite de diferite dimensiuni, fixe si in cruce
  • set de chei fixe, de marimi diverse
  • set de chei inelare, de marimi diverse
  • cleste
  • patent
  • ciocan
  • fierastrau
  • chei tubulare de marimi diverse, chiar si o cheie cu clichet
  • ruleta
  • nivela etc.

Completeaza lista de mai sus cu orice altceva consideri ca ai mai putea avea nevoie. Ideea e sa te asiguri ca nu iti lipseste nimic, chiar daca le vei cumpara pe toate in timp, pe masura ce va trebui sa faci unele reparatii.

Scule electrice

Exista unele operatiuni pe care nu le vei putea indeplini doar cu ajutorul sculelor de mana. Fie ca este vorba despre un efort mult prea mare, fie ca altfel ar dura prea mult, cert e ca pur si simplu vei avea nevoie si de scule electrice.

scule electrice

In lista acestora poti trece urmatoarele: masina de gaurit (bormasina cu sau fara percutie), polizor unghiular, fierastrau electric, masina de rindeluit electrica, amestecatoare de materiale pentru constructii, surubelnite electrice si orice altceva ai mai putea avea nevoie. Cu atat mai mult, astfel de scule nu trebuie sa le imprumuti, fiind mult mai bine sa le ai pe ale tale.

Articole pentru gradinarit

Poate ca ai si o mica bucata de gradina pe langa casa, ori cateva straturi cu flori sau o curte cu gazon pe care trebuie sa o ingrijesti. Poate ca iti plac pomii fructiferi si ai amenajat in spatele casei o mica livada.

In oricare dintre aceste cazuri va trebui sa te dotezi si cu diverse articole pentru gradinarit. In „arsenalul” pentru gradina poti include: sape, lopeti, foarfeci de gradina, fierastraie, o drujba, masina de tuns iarba, un motocultor, o motocoasa si motosapa Media Line MS 6580 7 cp.

unelte gradinarit

Cea din urma reprezinta cea mai recenta achizitie a mea – am cumparat-o de pe tehnicbazar.ro, iar link-ul magazinului online il gasiti mai sus.

Aceste trei categorii de scule si unelte sunt cele mai frecvent utilizate pe langa casa. Ar mai fi de adaugat in lista echipamentele si utilajele pentru constructii, motopompele si multe altele, insa nu fiecare isi gasesc utilitatea, de la caz la caz. Daca tot am ajuns la final, iti ofer si o recomandare: pe site-ul sus-mentionat vei gasi, la preturi mai mult decat acceptabile, toate aceste categorii de scule si unelte.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *