turism

Sectorul de turism este unul dintre cele mai mari sectoare generatoare de bani din toata lumea. Este o industrie care continua sa se dezvolte in permanenta, in care nisele noi apar aici si acolo din timp in timp. Turismul este unul dintre cele mai infloritoare industrii din toata lumea, contribuind foarte mult la PIB-ul intregii lumi. In fiecare an, milioane de oameni din tot cuprinsul globului calatoresc kilometri intregi la departare de casele lor si de tarile lor chiar, pentru a vedea alte locuri si pentru a experimenta alte culturi.

Industria turismului exista in unele forme sau in altele in fiecare parte a lumii iar turistii sunt vazuti calatorind catre unele dintre cele mai inaccesibile locuri din lume. Infrastructura tursimului s-a dezvoltat de asemenea foarte mult de-a lungul anilor, facand posibila atingerea si explorarea unor locuri mai rare din aceasta lume mare. Turismul cuprinde trei elemente distincte:

  • Implicarea in calatorii a nerezidentilor
  • Statul de natura temporara in zona vizitata
  • Statul fara nici o conexiune cu vreo activitate care sa implice castigarea de bani

Definita turismului este foarte clara. Oricum, dorinta de a ne axa pe un anumit tip de activitate de turism este de asemenea de o importanta mare si de avut in vedere. In mare, in functie de dorinta fiecaruia, turismul poate fi divizat in doua categorii-cea educationala si cea de placere. Nici nu se mai pune problema ca diferenta dintre cele doua este mare si are un cuvant greu de spus atunci cand dorim sa vizitam un anumit loc necunoscut.

Exista mai multe tipuri de turism si de motive pentru care se face turism in anumite zone. De exemplu, exista turismul de placere si de aventura care se refera la a-ti face concediul in afara tarii sau pe un alt continent pentru ca doresti sa il vizitezi si sa te bucuri de experiente noi de viata. Pe de alta parte exista si turismul de afaceri, care implica un fel de obligatie de afaceri de a fi prezent intr-o anumita tara la o conferinta sau in scopuri de business.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *