Teologia este un termen ce se refera la „studiul lui Dumnezeu”, insa, in general, defineste studiul unei doctrine religioase si relatia dintre Dumnezeu si credinta. Religia este un domeniu care are tendinta sa fie experimentat inainte de a fi studiat. Pentru membrii unei comunitati religioase, texte precum cele religioase sau discutiile despre religie sunt disponibile pentru a fi studiate.
Un teolog este un oficial religios interesat in cunoasterea in detaliu a lucrurilor religioase, inclusiv si asupra religiilor pe care acesta nu le practica. De asemenea, teologii devin interesati de rolul istoric al teoligiei, aspectele culturale dar si varietatea de tactitici care au un impact asupra modului in care acestia isi continua studiile. In plus fata de studiul textelor religioase, cum ar fi Biblia, acestia sunt interesati si de alte lecturi, discursuri sau dezbateri in acest sens.
Studiul credintei si al religiei poate fi destul de complex. Religia joaca un rol major in societatile moderne, de la natiuni seculare cu o componenta religioasa puternica pana la structura legilor teologice. In plus fata de toate aceste lucruri, teologia poate oferi o perspectiva asupra evenimentelor istorice sau culturi diferite.
Teologia moderna
Ceea ce defineste teologia moderna si, de fapt, ceea ce constituie acest domeniu in general, reprezinta un subiect de dezbateri intense in randul teologilor. In termeni generali, teologia reprezinta studiul care analizeaza divinitatea si relatia oamenilor cu aceasta, insa crestinismul este cea mai studiata forma religioasa. Pe de alta parte, exista foarte multi studenti care urmeaza faculatea de teologie nu doar pentru ca sunt interesati de aspectul istoric, dar pentru ca simt ca au harul de a duce Cuvantul lui Dumnezeu mai departe.
Datorita faptului ca foarte multi oameni simt ca sunt facuti pentru a duce Cuvantul lui Dumnezeu mai departe, acestia urmeaza cursuri si seminarii de teologie ortodoxa, pentru a se putea forma si profesa ulterior in acest domeniu. Odata ce acestia devin absolventi ai facultatii de Teologie Ortodoxa, studentii pot deveni preoti intr-o biserica din Romania.
Vesminte bisericesti
In timpul slujbei, preotul trebuie sa poarte vesminte preotesti sau bisericesti, adica felonul, stiharul, braul, manecutele si epitrahilul. Astfel, preotul poarta felonul- care este un vesmant ce sta deasupra, mai ales in timpului Postul Mare sau in timpul slujbelor de inmormantare, pe spate fiind brodata o cruce inflorata. Braul este o piesa vestimentara ce este realizata din stofa si care se pune in jurul mijocului. Stiharul si manecutele utilizate de preoti sunt la fel ca si cele folosite de diaconi. In final, epitrahilul care este trecut peste cap si gat este ornat cu mai multe cruci sau motive religioase brodate. Acest vesmant este folosit in aproape toate slujbele religioase tinute de preot.
Hainele preotesti conteaza foarte mult la un preot si, de aceea, este foarte important ca parintele unei biserici sau un proaspat absolvent de teologie care doreste sa devina preot, sa stie unde se gasesc vesminte preotesti de calitate. VesminteBisericesti.ro este locul ideal care pune la dispozitia preotilor straie bisericesti de calitate, la preturi accesibile. De asemenea, pe site-ul VesminteBisericesti.ro se pot gasi vesminte tesute, brodate, arhieresti, epitrahile, acoperaminte pentru biserica sau prapuri.