Ai idee care ar fi cele mai pasnice si cele mai linistite tari in care ai putea trai in aceasta lume ? Desi se pare ca lumea devine din ce in mai cruda, si conflicte apar la orice colt, sunt tari in care poti uita de toate gandurile negre ce te-ar putea cuprinde.

Danemarca. Se afla in topul celor mai pasnice tari de pe planeta, fiind o tara sigura, chiar daca Copenhaga a fost sub ocupatie germana in al doilea Razboi Mondial, locuitorii din Danemarca prefera sa se axeze pe probleme de economie, in detrimentul conflictelor armate. Danezii sunt deschisi, prietenosi cu toate ca este o tara din nordul Europei (nord-europenii fiind vazuti ca persoane mai reci).

Norvegia. Probabil ca multi dintre voi nu va asteptati ca Novergia si apara in aceasta lista, insa conform celor de la Global Peace Index Norvegia este una din cele mai pasnice tari in care ti-ai putea duce linistit viata, guvernul de la Oslo plasand ideea de pace printre prioritatile tarii.

Singapore. De cand si-a proclamat independenta in 1965, Singapore a fost concentrata pe ideea de a fi o tara vecina de incredere, prin stabilirea de legaturi sociale, economice si politice cu majoritatea tarilor. Tara este renumita si din punct de vedere financiar fiind una din cele mai bogate tari de pe mapamond.

Slovenia. La prima vedere tara nu ar fi una in care te-ai gandi sa-ti petreci viata, insa cei de la Global Peace Index au considerat aceasta tara ca fiind una pasnica. Pe langa acest aspect important orasele minunate precum, Ljubljana si Marabor ofera o cultura unica, facand din Slovenia o destinatie demna de avut in vedere.

Suedia. una din cele mai frumoase tari din nordul Europei. Desi este unul din cei mai mari exportatori de arme de pe continent, tara are un nivel foarte scazut al infractionalitatii. Pe langa asta Suedia nu a mai participat la un razboi de mai bine de doua secole.

Acesta ar fi un top 5 al celor mai pasinice tari in care ai putea trai.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.