stresul parintilorstresul parintilor

Inceteaza sa mai spui „Dar daca..?”. Tu nu iti poti da seama ca te poti anhaja in asemenea ganduri anti-productive atunci cand esti stresat. Haide sa vedem cum se intampla asta printr-un exmplu elocvent. Ai nevoie foarte mult de jobul pe care il ai iar seful tau este mereu foarte ursuz. Ai mai vazut pe seful tau ca intr-o asemenea situatie ti-a concediat un alt coleg, anagajat al lui. Acest lucru te poate duce cu gandul la anumite semne de intrebare:

„Dar daca va face acelasi lucru si cu mine? Nu imi pot permite sa raman somer”.

Daca si tu te gasesti in situatia in care te intebi aceste lucruri, este un semn sigur ca nu te simti deloc confortabil in aceasta situatie si este timpul sa mergi mai departe. Daca incepi sa iti cauti un alt job acum, sigur asta iti va afecta deja programul foarte plin, insa vei tine de asemenea deschisa usa catre alte oportunitati si posibilitati pentru viitorul tau.

Viata poate sa fie plina de munca constanta. Chiar si in weekenduri, tii pasul cu munca din timpul saptamanii, faci cumparaturi, curatenie si dereticarea casei. Fiecare zi este importanta pentru a face cate ceva pentru tine, fie ca este vorba despre o jumatate de ora in timpul pauzei de pranz, o pauza de meditatie pe casa scarii sau un mic program de exercitii de 5 minute.  Vei fi surprins de cat de bine te poate face un singur minut de vacanta. Mai mult, vei reintra in obiceiul de a avea grija de tine in fiecare zi si asta este cel mai bun lucru pentru oricine.

Scopul suprem si cel din urma este de a scapa de propriul stres astfel incat interactiunile tale cu copiii sa se imbunatateasca. Daca esti mereu stresat, furios, cu un temperament iute, daca esti obocit sau nefericit , aceste lucruri iti vor inrautati calitatea relatiei cu copiii tai.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *