stiinta muzicii

Stiai ca muzica este si ea o stiinta, de fapt? Stiai ca exista anumite procese care ne ajuta sa intelegem muzica, sa o cream si sa o ascultam? Nu stiai? Bine, atunci vei afla mai multe de aici. Urechile sunt facute sa auda orice tip de fluctuatie ca frecventa, pentru ca undele de presiune ale unui sunet ne afecteaza timpanul. Daca dam muzica tare in casti sau chiar la difuzorul unui casetofon, poate sa ne placa sau nu. Poate sa ne creeze un disconfort in primul rand si poate sa ne lase si fara auz, cel mai probabil.

Oamenii se refera cel mai adesea la diferitele frecvente le sunetului ca la tonalitate sau pitch, ca in filmul Pitch Perfect I si II. Un sunet de inalta frecventa reprezinta o tonalitate mai inalta, pe cand un sunet de o frecventa mai joasa reprezinta o tonalitate mai joasa. Joaca-te cu diferite tipuri de frecvente in mod simultan si vei crea sunete minunate. Acest lucru este mai ales adevarat atunci cand un al doilea sunet are, sa zicem, de doua ori frecventa primului. Denumim acest scenariu cu o rata a frecventei de 2:1, ceea ce se poate numi de asemenea si octava.

Cu ajutorul unui instrument, poti crea tot felul de rate ale frecventelor diferite, cum ar fi 4:3 sau 3:2. Unele dintre acestea pot suna chiar bine pentru urechea umana, si le introucem in diferite sunete. Foarte multa muzica, este de fapt o imbinare de unde de sunet cu un numar fix de rate intre frecvente.

Pana si valurile marii pot fi asociate cu undele de sunet. Muzica este creata din mai multe unde de sunet. Aceste valuri se comporta, de exemplu, cele regasite in cadrul marii sau a unui lac. Daca vei privi la felul in care arata valurile intr-o zi ploioasa sau cand bate vantul, vei vedea cum anumite valuri se izbesc intre ele si se introc inapoi. Asa si cu sunetul muzicii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *