skype-microsoftskype-microsoft

In cadrul unei conferinte realizate zilele trecute in California Microsoft si Skype au anuntat ca vor inlatura barierele limbilor straine odata cu lansarea Skype Translator. Acest lucru se va intampla anul viitor si programul va fi lansat pentru inceput pe Windows 8. Sistemul are de gand sa elimine bariera impusa de limba vorbita in convorbirile dintre doua persoane. Vorbim de un sistem capabil sa traduca cuvintele celui cu care vorbim in timp real.

Cei de la Microsoft Research si Microsoft Translator au lucrat mai bine de 10 ani la implementarea unui asftel de sistem si acum se pare ca au ajuns la un punct in care aceasta idee devine realitate. In cadrul conferintei CEO-ul Microsoft Satya Nadella si Gudeep Pall, vice presedintele Skype au demonstrat in mod public cum functioneaza acest sistem.

Gurdeep Pall a initializat o convorbire cu Diana Heirichs, aflata in Londra. Persoana din Londra era vorbitoare de limba germana si Pall de limba engleza. Traducerea s-a realizat in timp real, cuvintele rostite de acestia fiind traduse de Skype Translator foarte bine.

Microsoft nu a anuntat nimic specific dar o varianta beta a acestui sistem implementa 40 de limbi de circulatie internationala. Speram ca si limba romana va fi integrata in acest sistem pentru a ne putea intelege chiar si cu cei mai indepartati cunoscuti.

Avand mai bine de 300 de milioane de utilizatori la nivel mondial in fiecare luna, Skype Translator va fi foarte folositor mai ales in lumea afacerilor. Acest sistem va ajunge sa fie mult mai eficient si mai ieftin decat  angajarea unui translator pentru intalnirile si discutiile in afaceri realizate la mare distanta in corporatii.

Skype Translator va fi lansat anul viitor pentru Windows 8. Se pare ca investitia realizata de Microsoft cand a achizitionat Skype a fost una facuta cu un plan bine stabilit, un plan ce vor duce la un viitor fara bariere in materie de limbaj.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *