uefa 2016uefa 2016

Pana in momentul de fata in preliminariile UEFA 2016 s-au disputat trei etape si situatia incepe sa prinda contur, echipele incepand deja sa isi faca anumite calcule pentru calificarea la turneul final. Astfel din cele 53 de echipe participante pana acum opt au reusit sa acumuleze numarul maxim de puncte posibile.

Grupa A prezinta o situatie surprinzatoare, primele doua locuri fiind ocupate de Islanda si Cehia, cu un numar de 9 puncte. Favorita Olanda este urmatoarea clasata, avand doar trei puncte. Matematic primele doua clasate nu mai pot pierde primele trei pozitii, chiar daca mai sunt meciuri inca de disputat.

Grupa B prezinta o situatie echilibrata, primele doua clasate fiind Tara Galilor si Israel – 7 respectiv 6 puncte, Belgia situandu-se pe cel de-al treilea loc cu 4 puncte.

Cea de-a treia grupa prezinta o alta echipa cu numar maxim de puncte, Slovacia, urmata de Spania cu 6 puncte si Ucraina – cu acelasi numar de puncte dar un golaveraj mai slab.

Grupa D are ca prime doua clasate echipele Poloniei si Irlandei cu cate 7 puncte fiecare, Germania urmand pe cel de-al treilea loc cu 4 puncte.

In grupa E Anglia domina cu 3 victorii din trei meciuri disputate, acumuland un total maxim de 9 puncte, fiind urmata de Slovenia si Lituania cu cate 6 puncte.

Grupa F – grupa in care se afla si reprezentativa Romaniei, are si ea o echipa ce a reusit sa acumuleze numarul maxim de puncte din trei etape disputate. Astfel Irlanda de Nord este prima clasata cu 9 puncte, urmata de reprezentativa Romaniei cu 7 puncte. Favoritele in aceasta grupa erau Romania, Grecia si Ungaria, insa surpriza a venit din partea Irlandei de Nord. O treapta importanta in lupta pentru primele doua locuri ale grupei pentru Romania este meciul pe care il va disputa pe 14 noiembrie cu prima clasata din grupa. Ungaria si Finlanda isi vor disputa candidatura la unul din primele doua locuri, echipa care va pierde ramanand la patru puncte si intr-o situatie destul de dificila.

Dupa primele trei etape grupa G prezinta patru echipe ce isi disputa primele 2-3 locuri. Austria este lider in momentul de fata cu 7 puncte, urmata de Rusia si Suedia, cu cate 5 puncte fiecare.

Situatia in grupa H nu este una surprinzatoare, primele doua clasate fiind Croatia si Italia, care au reusit dupa 3 etape sa acumuleze numarul maxim de puncte. Lupta pentru cel de-al treilea loc cu siguranta se va disputa intre Norvegia si Bulgaria.

Singura grupa cu cinci echipe, grupa I, prezinta o situatie problematica pentru Danemarca, ce are trei meciuri disputate si doar patru puncte obtinute. Serbia are doar un meci disputat, iar Albania, Portugalia si Armenia cate  doua, urmand a se vedea cum va mai evolua situatia in clasamentul grupei dupa disputarea restului de meciuri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *