busuioaca

Ce merge cel mai bine la o masa copioasa decat un vin bun de soi romanesc cu care ne mandrim deja de multe secole? O sticla de Busuioaca de Bohotin poate transforma orice moment intr-o adevarata desfatare pentru simturi. Acest tip de vin de masa rosu este demidulce, potrivit atat cu deserturile, cat si cu specialitatile usoare ale gastronomiei noastre. Vinul moldovenesc apartine de judetul Iasi si este foarte popular printre cei din zona si nu numai.

Culoarea extraordinara a acestui tip de bautura fina pentru cunoscatori este data de strugurii de culoare rosu-inchis spre mov, iar aroma specifica soiului de vin se aseamana foarte mult cu mireasma petalelor de trandafiri. Este indicat a fi consumat la peste 9 ani de la macerare, pentru ca doar o invechire indelungata ii poate oferi acel farmec cu care ne incanta de fiecare data. De obicei, strugurii din care este creata aceasta licoare bahica isi imprumuta dulceata si taria pentru a mai da nastere la alte cateva vinuri excelente dulci sau demidulci.

Busuioaca de Bohotin este un soi de vin foarte potrivit ca aperitiv in cadrul unei mese speciale, insa de asemenea se imbina perfect si la sfarsitul unei mese, atunci cand se serveste desertul. Daca ar fi sa caracterizam bautura demidulce din Bohotin, am putea spune despre aceasta ca insumeaza rafinamentul si aroma muscatului, a petalelor de trandafir, mireasma de neegalat a busuiocului (de aici si denumirea), dar si amintirea dupa amiezelor blande de toamna.

Un asemenea soi de vin parfumat si de o culoare idilica este recomandat a fi detinut in barul din locuinta sau in pivnita pentru zile speciale sau pentru a fi oferit cadou la zile importante.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *