defectedefecte
defecte
defecte

De ce este atat de important sa stim exact ceea ce cunoastem si ceea ce nu putem face atat de bine? Ei bine, acest lucru se intampla datorita mai multor motive.

  • Poti imbunatati si ceea ce nu stii sa faci atat de bine. A cunoaste ca ceva nu este chiar pe placul tau legat de felul in care il executi iti va da speranta de mai bine, ca se poate face mai mult, ca se mai poate lucra la asta. Daca nu esti constient de faptul ca la unele lucruri nu te descurci la fel de bine, nu vei mai fi capabil sa lucrezi pentru a le reusi mai mult. Este atat de simplu!
  • Stii exact de ceea ce esti tu capabil. Prin cunoasterea acestor lucruri, poti evita cu usurinta situatiile in care increderea in tine  poate degenera si te poate lasa balta. Vei putea sa te confrunti cu neajunsurile unor situatii pentru ca vei fi deja constient de lucrurile pe cre nu le poti face la fel de bine.
  • A cunoaste ceea ce nu stii sa faci prea bine te ajuta la a sti exact acre sunt atuurile tale si care sunt situatiile in care pur si simplu stralucesti la figurat. Nu puteam fi buni la toate cele, insa asta nu face decat sa ne ajute  sa apreciem situatiile in care dam tot ce putem si suntem cei mai buni.
  • Putem lasa pe altii sa faca ceea ce nu stim noi sa facem prea bine, pentru ca stim ca la unele lucruri nu ne pricepem, dar la care altii s-ar descurca foarte bine.

Asadar, in timp ce poate parea contradictoriu la a te simti increzator in sine, in cele din urma acest lucru da loc realitatii ca esti doar un om si un om are si parti bune si rele. Te elibereaza din nevoia de a fi perfectionist si de a le face pe toate la fel de bine. Acest lucru te va ajuta in sine sa iti creasca increderea pentru ca vei realiza de asemenea ca toata lumea trece de fapt prin exact acele lucruri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *