unt de cacao

Toata lumea se panicheaza cand vine vara din motivul ca pielea corpului trebuie hidratata mai intens, datorita particolelor de caldura din aer si implicit de la razele soarelui, pentru ca acestea tind sa usuce pielea si sa dezhidrateze tenul.

In aceasta privinta, toata lumea stie care sunt cele trei etape de ingrijire ale pielii care trebuie urmate in mod traditional cu o mare atentie si anume: curatare, tonifiere si hidratare. Cu toate acestea, oamenii nu reusesc inca sa obtina un ideal al pielii stralucitoare si se uita dupa produse de ingrijire menite sa le asigure un plus de imbunatatire al pielii lor. Un ingredient care a facut minuni pentru multe crème de corp si de fata este si untul de cacao. Acesta este cunoscut ca fiind o grasime vegetala comestibila, de culoare alb-galbuie, ce se extrage din bobul de cacao.

Motive pentru care folosim unt de cacao

Datorita celor mai multe beneficii ale sale, untul de cacao a reusit sa dea rezultat in mai multe crème de fata si de corp, incat cele mai multe motive pentru care uilizam untul de cacao au devenit o necesitate in viata de zi cu zi.

Hidratare: exista mai multe modalitati prin care putem aplica unt de cacao pe fata noastra, si in primul rand pentru ca acesta este un agent natural de hidratare. Aplicarea untului de cacao se poate face simplu, asa cum il regasim in produsele din magazinele naturiste, il putem amesteca cu o crema de fata sau il putem pune in cada atunci cand facem dus. Functioneaza si da rezultate mai ales pentru pielea uscata, deoarece ajuta la redarea luminozitatii tenului, ceea ce face ca aspectul de piele sanatoasa sa scape de pete si dungi care pot aparea la suprafata. Untul de cacao este unul din cele mai cunoscute grasimi, dar care se foloseste la temperatura camerei si implicit a corpului, pentru ca este usor de absorbit, motiv pentru care functioneaza atat de bine pe pielea uscata, mai ales atunci cand alte produse rateaza.

Antioxidant: unul dintre principalele motive pentru care untul de cacao functioneaza pe piele este ca are un continut ridicat de antioxidanti ce ajuta la prevenirea radicalilor liberi ce pot prezenta un pericol pentru piele. Astfel, o lotiune cu unt de cacao ajuta la mentinerea pielii mai tanara, actionand ca un agent anti-imbatranire. Probabil va intrebati daca acesta vindeca si unele cicatrici, in masura in care studiile efectuate pe acest produs sunt reale dar nu au evidentiat rezultate concludente, dar se poate spune ca vindeca unele cicatrici minore.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *