proces adoptieproces adoptie

Fiecare tara are setul sau particular de reguli pentru adoptia de copii pe care trebuie sa il intelegi si sa il urmezi in mod adecvat. In plus pentru calificarea pentru adoptii sub legile Statelor Unite, copilul trebuie sa se califice pentru legile de adoptie in vigoare in acea tara. Parintii care doresc sa adopte si sunt cetateni ai Statelor Unite trebuie sa aiba varste mai mari de 25 de ani iar copilul in cauza trebuie sa aiba mai putin de 16 ani.

Nu poti trece la fapte in ceea ce priveste o adoptie internationala in Statele Unite fara a obtine aprobarea din partea Guvernului Federal. Serviciile de Cetatenie si Imigrari ale SUA proceseaza formele care iti permit sa adopti si sa aduci un copil strain in cadrul Statel Unite ale Americii.

Fiecare tara isi are propriile proceduri specifice, insa urmatoarele sunt niste considerente generale ale pasilor implicati in adoptarea si aducerea unui copil in cadrul Statelor Unite, din cadrul unei tari a Conventiei de la Haga. Pasii pot varia si fi diferiti pentru o tara care nu afce parte din Conventia de la Haga.

Selecteaza o agentie de adoptii

  • Selecteaza o agentie de adoptii experimentata in adoptiile internationale
  • Agentia trebuie sa fie licentiata si acreditata in cadrul Statelor Unite ale Americii
  • Unele tari, cum ar fi China si Vietnam, aproba doar unele dintre agentiile din Satatele Unite pentru a trece mai depate in cazul unei adoptii (Agentia in cauza iti va spune unde anume ii este aprobat sa se ocupe de adoptii de copii).

Completeaza-ti studiile

  • Inainte de a inainta si alte forme catre Serviciile de Cetatenie si Imigrari, trebuie sa iti fi completat cum se cuvine  studiile de acasa. Acestea iti vor documenta abilitatea fizica, psihica, medicala si financiara de a asigura o locuinta pentru un copil adoptat.
  • Daca te-ai decis sa adopti dintr-o tara care face parte din Haga, trebuie sa alegi tara inainte sa indeplinesti studiile de acasa referitoare la cele precizate mai sus.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *