alergare
alergare

Fie ca te afli pentru prima data in fata provocarii unui maraton de top, fie ca vrei sa alergi in scopuri caritabile, este esential sa te pregatesti din timp inainte si sa iti faci rost de cele mai bune lucruri de care vei avea nevoie pe mai departe in aceasta cursa. Cu mai mult timp inainte de cursa, invata sa alergi asa cum trebuie si pregateste-ti rezistenta. Vei avea nevoie de:

  • Echipament de alergare: bustiera si colanti sau pantaloni scurti pentru fete, maieu sau tricou si pantaloni scurti pentru baieti. Este esential ca hainele sa fie fabricate dintr-un material bun si care sa mentina umiditatea departe de tine, pastrandu-ti pielea uscata.
  • Incaltaminte sport. De asemenea, ca si in cazul hainelor sportive, este ok ca papucii pe care ti-i iei sa iti asigure confortul, dar si siguranta la alergare. Trebuie de asemenea sa nu mentina transpiratia si sa te mentina uscat pe tot timpul alergarii. Sa nu fie duri sai raneeasca piciorul. Oricum, este mult mai ok sa ii porti de cateva ori inainte de a trece la marea cursa.
  • Apa si mancare potrivita. Pentru o alergare ai nevoie de cat mai multe lichide la tine ca sa te hidratezi corespunzator. Ia-tiapa cu tine in sticla, pe care o vei purta intr-un rucsac din spate alaturi de mancarea potrivita, dar si de un prosop ceva. Nu este nevoie neaparat sa iti iei cu tine un rucsac. Iti poti pune apa de baut in mai multe sticle de-a lungul cursei sau poti vorbi vu prietenii tai sa fie langa drumul pe care alergi si sa iti mai inmaneze din cand in cand ceva de baut. Si bauturile dulci care sa iti dea energie sunt foarte bune si nu ar trebui sa le eviti. In ceea ce priveste mancarea, nu este vroba despre mancare gatita, ci despre batoane de ciocolata, de batoane nutritive si de fructe eventual.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *