plasture high tech

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou plasture high- tech care reuseste sa elibereze durerea, la fel cum o fac si calmantele, plasturii fiind potriviti mai ales in cazul durerilor de artroza. Problema cu pastilele standard sau cu injectiile, apare in modul in care acestea isi fac efectul, in timp ce gelurile si cremele pentru articulatii nu inlatura cu totul durerea locala.

Insa, cu ajutorul noului pasture, medicamentul din compozitia sa este eliberat ori de cate ori articulatia se misca. Asadar, acest plasture inseamna ca livreaza medicamentatia necesara in momentul in care durerile incep sa apara si imbunatateste mobilitatea pentru reducerea disconfortului. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Carolina de Nord, care au dezvoltat acest plasture, sustin ca aceasta metoda ar putea fi utilizata si pentru a furniza medicamente anti-cancer sau antibiotice, pe o cale mult mai usoara.

Medicamentele care ar trebui utilizate in timpul zilei, cum ar fi antibioticele, pot fi „incarcate” in plasture si vor fi eliberate treptat, fara ca utilizatorul sa isi mai aminteasca sa ia pastilele la o anumita ora.

Plasturele elastic

Plasturele elastic- care are dimensiunea unui plasture putin mai mare- este realizat dintr-un material plastic impregnat cu capsule mici care sunt incarcate cu medicamentatia necesara. Capsulele se gasesc pe suprafata interioara a plasturelui, astfel incat sa intre mai repede in contact cu pielea.

In acest sens, medicamentele pot fi absorbite prin pori si sunt livrate la tesutul tinta. Odata ce se goleste, capsulele revin la forma lor initiala si sunt reumplute dintr-un rezervor special. Locul in care platurele va fi aplicat va determina cat de multa medicamentatie va fi necesara, din cauza miscarilor realizate cu acea zona a corpului. Pacientul poate trage de plasture pentru a elibera medicamentul la cerere. „Aceasta inventie ar putea fi utila mai ales in cazul pacientilor care intalnesc dificultati la mers, din cauza durerilor de artroza”- sustin inventatorii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *