planta mortala ilice

Fructele salbatice acoperite de gheata si de nea arata destul de bine pentru a fi consumate. Insa sunt atat de periculoase, incat pot aduce si moartea. Poate ca asociezi mereu ilicele mai degraba cu sarbatoarea si decorurile de Craciun. Insa, exista mult mai multe specii de asemenea plante care cresc in salbaticie si pot fi foarte daunatoare. Fructele de un rosu aprins pot parea foarte atragatoare si bune la gust dintr-o singura privire, insa vei dori sa stai la departare de ele, de vreme ce pot cauza greata, voma, diaree si chiar moarte.

Oricum, frunzele acestora, fac parte din alta poveste. Indienii din America de Nord si de Sud au folosit aceste frunze de la diferite specii de ilice inca din timpuri vechi pentru scopuri medicinale. Speciile de ilice ca Ilex vomitoria au ajutat la inducerea vomitatului, in timp ce varietatea  Ilex opaca era un bun stimulent pentru inima.

Ceaiurile produse din aceste frunze de ilice aufost de asemenea implicate in combatarea a tot ceea ce inseamna raceala, de la simpla tuse si raceli, pana la retentia de apa din plamani, la congestiile din piept si la scaderea tensiunii arteriale crescute. Acestea au fost folosite de asemenea si pentru curatarea intestinelor si la cresterea fluxului urinar. In ciuda folosirii atat de raspandite in anumite parti ale lumii, expertii sustin ca este totusi riscant a ingera frunze de ilice, deoarece iti pot induce stari de diaree, greata si chiar voma.

Nu numai aceasta planta este daunatoare pentru majoritatea dintre noi, ci si unele animale salbatice pe care le putem intalni in incursiunile noastre in padure, pesteri si in alte zone mai putin circulate. De asemenea, unele plante si flori care pot parea atragatoare, ca si iedera salbatica, sunt otravitoare si nu fac altceva decat sa ne creeze neplaceri, ba chiar sa ne aduca moartea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *