pisica picioare high tech

Vincent este o pisica domestica in varsta de trei ani, si a fost gasita intr-un camping studentesc, cu ambele picioare in spate lipsa. Cu ajutorul unei familii care a dorit sa o adopte dar si cu ajutorul Universitatii de Stat din Iowa, Vincent este capabil in prezent sa mearga pe picioarele sale.

„Anticipam ca Vincent ar fi in stare sa faca lucruri perfect normale pentru o pisica, intr-un timp foarte scurt”- sustine dr. Maria Sarah Bergh, chirurg veterinar ortoped, care a atasat protezele de picioare lui Vincent si care supravegheaza evolutia si reabilitarea sa. Exista aproape 25 de animale asemanatoare in lume care detin proteze asemanatoare- sustine Bergh, iar de aceea este destul de greu sa ne inchipuim daca aceasta procedura va fi benefica pentru Vincent- deoarece nu exista mai multe studii in acest sens. Familia sa adoptiva este nevoita sa aiba o grija deosebita fata de pisica si implanturile sale, cum ar fi aplicarea de un spary antibiotic la nivelul picioarelor de cel putin doua ori pe zi, cu scopul de a preveni infectiile. Pana in prezent insa, Vincent a dat dovada de o evolutie extraordinara.

BioMedtrix

BioMedtrix este compania care a creat protezele, care sunt realizate astfel incat sa fie inserate in oasele femurului si care pot trece prin piele. Acest design specific permite osului sa creasca in titan si sa suporte greutatea animalului. Evident, exista si riscuri pentru pisica, insa cele mai multe sunt descrise de infectii care ar putea sa isi faca aparitia pe viitor. Interventia chirurgicala a avut loc la data de 24 februarie 2014, Vincent reusind sa faca primii pasi chiar la doua zile dupa ce a suferit interventia.

De asemenea, anul trecut Vincent a avut de indurat o a doua procedura si a urmat un tratament pentru a prelungi incet protezele. Bergh sustine ca experienta cu Vincent ar putea sa o ajute atat de pe ea cat si pe alti oameni de stiinta sa isi imbunatateasca modalitatea de implantare de memebre artificiale pe animale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *