LED
LED

In plud fata de variatele culori in care vin luminile si becurile cu LED, acestea vin si in alte variante de dimesniuni si de forme ca sa se portiveassca exact cu structurile care trebuie sa le suporte pentru a putea ilumina mai apoi in zona in care sunt amplasate. Dimensiunile si formele includ si:

  • Lumini de reflectoare pentru peisagistica si zone exterioare
  • Lumini pentru spoturi pentru tavan sau pereti falsi sau pentru iluminarea unor zone foarte mici-adesea ambientale si decorative mai mult
  • Becuri de tip candela pentru candelabre si pentru suporturi de iluminare decorative
  • Becuri obisnuite care se incadreaza in structurile obisnuite de iluminare din locuinte si care disperseaza lumina in toata cemara-in toate directiile

Diferitele tipuri de baze disponibile pentru becurile cu LED includ di:

  • Baze standard in care se insurubeaza becurile
  • Baze ce permit becului a fi impins in structura cu ajutorul a doua fire metalice
  • Baze de tip baioneta (pentru neoane)

Becurile cu LED sunt de asemeena disponibile sub forma mai multor optiuni regrabile, la fel de bine ca si lumini  cu trei directii care devin si mai puternice la un simplu click.

Spre deosebire de becurile normale incandecente, ledurile nu genereaza o gramada de caldura irosita la un moment dat. Atunci cand un bec cu led este aprins, cea mai mare parte din energiaacestuia este convertita in lumina. In mod invers, o mare parte din puterea care este generata atunci cand becurile incandecente sunt deschise este irosita drept caldura, mai degraba decat utilizata in producerea de lumina.

De aceea un bec cu un voltaj mult mai mic emite o lumina ehivalenta cu o mai mare risipa de energie din partea unui voltaj mai mare a unor becuri incandescente. Ledurile se calseaza de obicei ca putere de la mai putin de un watt si pana la vreo 7 watti, ceea ce in cazul becurilor obisnuite esueaza lamentabil.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *