Fiecare popor isi are traditiile sale cand vine vorba despre tot felul de evenimente mai mult sau mai putin cunoscute in toata lumea, in care se sarbatoreste in fel si chip sau se pastreaza anumite datini si obicee vechi de cand lumea. Cum se spune, „Cate bordeie, atatea obicee”. Asa se pate spune si despre Anul ou, sau Revelionul, sarbatoare care este celebrata in toata lumea in diferite chipuri, fiecare dintre popoare avand traditii si obiceiuri diferite pentru a intampina anul ce  vine si penru noroc, prosperitate si dragoste.

Costume de animale

Poporul japonez se aduna in templele budiste imbracat in diferite costume de aimale care reprezinta zodiacul acestora, toate acestea pentru a intampina noul an care vine. Templele sunt de asemenea puse sa sune clopotele de 108 ori, drept semnificatie a celor 108 pacate umane ale religiei budiste. Sunatul clopotelor se spune ca este cerut pentru a curata sufletele pacatosilor de ceea ce au facut in anul care a trecut.

Arderea de efigii

Cetatenii din Panama se pregatesc pentru Anul Nou prin crearea de efigii ale figurilor pubice cum ar fi politicieni si celebritati si apo le dau foc pe strazile oraselor. Efigiile sau Muñecos, cum mai sunt cunoscute, sunt afisate in fata pajistilor locuitorilor pana de Anul Nou. Oamenii isi aleg figuri publice pe care le-ar dori sa le vada mai putin in noul an care vine drept modl pentru efigiile lor.

Pantaloni colorati

Culoarea lenjeriei intime poate avea o mare influenta asupra anului care vine potrivit cu oamenii din Africa de Sud. Magazinele din Venezuela, Brazilia si Ecuador incep sa isi aprovizioneze rafturile cu pantaloni colorati in nuante aprinse pentru a fi cumparati de Anul Nou. Purtarea de lenjerie intima rosie de Anul Nou se spune ca aduce dragoste, iar lenjeria intima galbena promte mai multi bani.

Cu toate ca fiecare tara isi are proprul mod de a sarbatori Anul Nou, fiecare dintre populatiile pamantului isi doreste dragoste, sanatate si noroc in anul ce vine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *