O frunza artificiala ar putea transforma intreaga industrie energetica cu susul in jos, reusind sa ofere pentru masini, case sau chiar si pentru orase intregi o noua, o binecunoscuta sursa de energie, sustin oamenii de stiinta din Australia. Oamenii de stiinta de la Monash University School of Chemistry, Victoria, au anuntat ca au reusit sa proiecteze o masinarie care sa foloseasca hidrogen ca sursa de combustibil. Mecanismul este bazat pe procesul de fotosinteza care transforma lumina soarelui in energie, cu ajutorul plantelor.

Stratul subtire de murdarie acopera, de obicei, suprafata exterioara a cladirilor sau a statuilor, eliberandu-se compusi de oxizi de azot in momentul in care murdaria intra in contact cu lumina naturala a soarelui. Insa, munca de teren efectuata in orasul german Leipzig si in orasul canadian Toronto a reusit sa demonstreze impactul a zeci de compusi chimici, eliberati in atmosfera, de catre masini sau alti factori, din moment ce acestia se instaleaza pe suprafetele urbane scaldate in lumina soarelui, sub forma de murdarie.

Asadar, aceasta inovatie este pe cale de a se naste si de a ne curata lumea de murdarie si de impactul negativ al produselor chimice din lume care ne dauneaza atat de mult. Cu atata nebunie in aceasta lume si cu atata poluare, poate ar trebui sa inceoem sa gasim alternative si pentru a ne muta pe Luna.

Teoria conform careia aterizarea pe Luna a fost o farsa creata de guverul Statelor Unite pentru a-si afirma victoria in fata cursei spatiale din Rusia, reprezinta ceva care si-a castigat popularitatea destul de mult in ultimul timp. Sondajele recente indica ca mai mult de 20% din oamenii americani sunt de parere ca SUA nu a aterizat pe Luna. Acesta este un fapt care totusi nu este crezut de o parte a lumii. Si daca nu s-a aterizat pe Luna, inseamna ca totul este inventat si ca nu vom mai putea ajunge vreodata acolo pe pamantul cumparat pe Luna in rate?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *