motivare copil
motivare copil

Axeaza-te pe punctele forte ale sale. Este atat de dificil sa fii perfect la toate, chiar si ca adult, sa nu mai mentionam copiii. Asadar, ar fi mai intelept si mai bine daca ne-am axa pe punctele forte si pe talentele copiilor nostri. Albert Einstein  a spus odata niste vorbe mari despre invatatura: „Oricine este un geniu. Insa de vei judeca un peste dupa abilitatea sa de a se urca intr-un copac, va trai intreaga sa viata gandindu-se ca este prost”.

Daca al tau copil este bun la matematica, exista sanse ca acesta sa devina un specialist in acest domeniu. A fi un doctor bun nu este despre notele mari luate la scoala, ci despre talent si daruire. Pe de alta parte, nu poti tolera nici notele mai proaste luate in cadrul unei alte materii. In timp ce se concentreaza pe materiile sale favorite, copilul tau ar trebui, de asemenea, sa lucreze si la alte discipline. Incearca sa nu ii reprosezi copilului tau notele mai proaste luate la ceva anume.

Apreciaza realizarile copilului tau. Acest sfat este foarte discutat de indata ce multi specialisti cred ca recompensele sunt niste false motivatii si se poate ca al tau copil sa lucreze la ceva doar de dragul recompensei. Altii sustin ca premiile materiale sau privilegiile sunt foarte importante si folositoare. Oricum, adultii nu merg la munca lor tot din cauza lipsei de satisfactie de acolo. Sau mai degraba mergem pentru ca exista motivatia salariului. Stim ca vom primi la un moment dat o suma de bani si asta este cea mai buna motivatie pentru noi.

Daca al tau copil realizeaza de unul singur ca studiul este foarte important este perfect, insa ceva recompense sau laude ocazionale il vor ajuta doar sa evolueze mai mult. Din cand in cand va trebui sa ii oferi copilului tau inca o ora de distractie fata de programul obisnuit, insa altada data este suficient sa il incurajezi prin zambete si prin laude simple.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *