mituri dietamituri dieta

La un moment dat, atat cei care tin dieta cat si cei care mananca sanatos trebuie sa aiba de-a face cu anumite mituri legate de dieta si de sanatate. Presa care ne vorbste despre sanatate tinde sa vina cu niste teorii foarte fascinante  legate de ceea ce este bine si despre ceea ce nu este atat de bine sa mananci si motivele pentru care se intampla acest lucru.

Nu poti crede in toate acestea totusi, pentru ca cele mai multe dintre ele sunt mituri si trebuie demonstrate sau demontate. Daca nu poti ajunge la indeplinirea unui anumit obiectiv legat de slabit sau de sanatate, ar trebui sa icnepi sa cauti motivul pentru care este atat de greu sa ramai slan si sanatos. Uite care sunt unele mituri legate de dieta si mancare si vezi in care credeai si in care nu ar mai trebui sa te increzi de acum incolo.

Glutamatul monosodic nu este bun pentru sanatate

Multi oameni nu stiu inca exact cu ce se mananca acest glutamat monosodic. Acestia doar cred ca este negativ si nociv doar pentru ca au avzut pe eticheta mancarurilor de tip fast-food ca se scrie ca nu are asa ceva. De fapt, acest glutamat monosodic, care este adaugat drept un potentiator de aroma si de gust, este rau pentru noi doar daca suntem alergici la el.

Oricum, evitarea acestui glutamat monosodic ca o regula generala este o idee destul de buna din alt motiv insa, de vreme ce de obicei este un semn al mancarurilor foarte procesate, si stand deoparte de acesta te poate ajuta sa stai deoapate si de mancarurile procesate.

Siropul de porumb cu multa fructoza este mult mai rau decat zaharul alb

Siropul de porumb cu multa fructoza este de obicei umilit si luat in nume de rau in cadrul articolelor despre sanatate. Acest indulcitor  se spune ca este mai rau pentru sanatate decat zaharul alb. De fapt, de vreme ce acest indulcitor este rau pentru sanatate, nu este cu mult mai rau decat zaharul alb, continand doar cu 5% mai multa fructoza.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *