Calatoritul in juru lumii poate fi educational si iluminator, iar vizitraea Indiei combina foarte bine educatia cu experientele bogate culturale, spirituale si artistice. Casa a peste un miliard de locuitori, aceasta tara este un mix divers intre culturile Hindu si Musulmana, secole de istorie si multe minuni naturale ale lumii.

De la varfurile inzapezite ale muntilor Kashmir si pana la minunatele plaje ale Goa, India ofera multe privelisti exotice si fascinante. Inainte de a incepe sa planifici calatoria in India, sunt cateva aspecte importante pe care ar trebui sa le cunosti mai intai.

Planificarea calatoriei in India

Informatii legate de viza. Aceste informatii se refera la cetatenii Statelor Unite ale Americii sau pentru calatorii care isi vor obtine vizele din State.

Unde sa aplici pentru viza: Din luna iulie 2013, calatorii spre India trebuie sa aplice pentru viz la centrul de aplicari BLS International. Va trebui sa aplici prin intermediul centrului care acopera regiunea unde locuiesti in America. De exemplu, daca locuiesti in Maine, va trebui sa aplici prin centrul di New York. Exista de asemenea centre si in Washington DC, San Francisco, Atlanta, New York si Chicago.

Documente si viza

Cum sa aplici: Poti aplica pentru viza in persoana sau prin mail. Oricum ai face-o, poti descarca o aplicatie de pe site-ul guvernului. Daca vei aplica in persoana, asigura-te ca vei ajunge la intalnirea programata la timp. Programarea este stricta la cele mai multe birouri pentru viza si poate deveni foarte frustrant a nu ajunge la timp acolo.

Documente si lucruri de care vei avea nevoie: Asigura-te ca vei lua toate documentele necesare cu tine. Pentru a obtine orice tip de viza pentru India, vei avea nevoie de o poza color cu tine, un pasaport care sa fie valid pentru cel putin 6 luni, cu cel putin 2 pagini goale si dovada adresei tale de resedinta, cum ar fi permisul de conducere sau o factura.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *