tip masaj

Masajele traditionale sunt grozave atunci cand ai nevoie de un pic de relaxare si de eliberare a tensiunii din corp. Atunci cand ai muschii incordati si tensionati sau daca trebuie sa te confrunti cu anumite alte afectiuni, fii mai atent la tehnicile necesare pentru asta si aplica-le in mod corespunzator.

Masajul profund al tesuturilor

Asa cum ii sugereaza si numele, un asemenea tip de masaj aplica o presiune profunda in cadrul punctelor specifice care sunt afectate. Se simte oarecum ca un fel de tortura, ca si cum cineva incearca sa iti impinga inauntru muschii tensionati iar sesiunea se masaj in sine te poate lasa destul de vatamat. Nu este vorba doar despre mai multa presiune asupra corpului tau la modul general, ci este mai degraba un tip de tratament metodic.

Masajul profund al tesuturilor este un tip de masaj foarte specific in cadrul caruia terapeutul se foloseste de pumni si de degetele mari pentru a impinge muschii cat mai aproape de oase cu putinta. Cu siguranta acest tip de masaj nu este pentru oricine. Oricum, exista milioane de oameni care pot si chiar beneficiaza de acest tip de masaj.

Acesta nu este un tip de masaj pe care l-ai putea cere pentru a te relaxa in timpul terapiei si dupa el te vei putea simti destul de vatamat pentru cateva zile bune. Este nemaipomenit pentru tratarea muschilor rigizi, pentru zonele cu probleme cum ar fi umerii si gatul.

Masajul zonelor de declansare

Ca si in cazul masajul profund al tesuturilor, masajul zonelor declansatoare se axeaza pe anumite zone ale corpului, mai degraba decat masarea intregului corp. In aceasta tehnica, terapeutul se indreapta exact catre problema si aplica presiunea pentru a relaxa zona in cauza.

Acest tip de masaj si masajul profund al tesuturilor sunt foarte similare. Diferenta consta in faptul ca tipul de masaj profund se foloseste de tehnici ale masajului obisnuit care sa lucreze asupra tesuturilor, pe cand masajul unor zone anume cauta sa manipuleze sau sa preseze punctele care elibereaza tensiunea din toata zona.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *