Utilizarea prosoapelor de hartie sau a uscatorului de maini? Aceasta este una din cele mai frecvente intrebari din lume care ii pune pe ganduri pe foarte multi oameni care se afla la toaleta: atunci cand vine vorba de uscatul mainilor, ar trebui sa alegem prosoapele de hartie sau sa folosim uscatorul electric? Pentru unii, aceasta decizie ar putea avea legatura cu igiena, insa pentru altii, procesul de uscare al mainilor poate fi un lucru extrem de complicat. Pentru alte persoane, problemele legate de mediu reprezinta, de asemenea, un alt motiv care trebuie luat in considerare, fiind de parere ca unele activitati zilnice de ale noastre pot pune presiuni asupra problemelor cu care se confrunta planeta.

Deci, cum putem sa stabilim care din cele doua metode de uscare a mainilor este cea mai eficienta si prietenoasa cu mediul, fara a recurge la obiceiul traditional in care ne stergeam de pantaloni?

Hartie vs. uscator de maini

Cercetarile efectuate asupra acestui subiect au concluzionat ca atat uscatorul pentru maini, cat si prosoapele de hartie dau dovada de aceeasi performanta, daca ne referim strict la mediu. Fiecare metoda in parte, a castigat un mic avantaj fata de celalalt, in functie de studiul realizat.

Cu toate acestea, exista contexte in care un prosop de hartie este o optiune mai buna decat oricare alta, mai ales comparativ cu uscatorul de maini. Ei bine, acest lucru depinde de faptul ca uscatorul de maini consuma mai multe reurse- curent electric, fata de modul in care prosoapele de hartie sunt realizate. In plus, un prosop de hartie nu afecteaza atat de mult mediul inconjurator.

De asemenea, din punct de vedere medical, prosoapele de hartie au castigat o alta bila alba, deoarece acestea reusesc sa usuce in totalitate mainile, in timp ce in urma utilizarii uscatorului mainile raman umede, ceea ce inseamna conditii optime de dezvoltare a bacteriilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *