Madonna EverybodyMadonna Everybody

„Everybody” este un cantec al cantaretei si compozitoarei Madonna, de pe albumul ei de debut, „Madonna” (1983). A fost lansat pe sase octombrie 1982 de catre casa de discuri Sire Records, fiind primul ei extras pe single. Madonna a inregistrat o varianta demo a cantecului cu Steve Bray. Aceasta l-a rugat pe DJ-ul Mark Kamins, care lucra intr-un club pe care cantareata il frecventa, sa-l difuzeze. Mark s-a declarat impresionat de cantec si a dus-o pe Sire Records, unde au semnat un contract pentru doua cantece. Totusi, dupa inregistrarea celor doua piese a fost terminata, directorul de la Sire, Michael Rosenblatt, nu a fost incantat de productia celeilalte piese si a decis sa lanseze doar „Everybody”.

Ca urmare a incorporarii de ritmuri R&B in muzica ei si a faptului ca nu a fost inclusa fata ei pe coperta discului single, publicul a crezut ca Madonna este o cantareata de culoare. Impresia gresita nu avea sa dureze foarte mult, insa, deoarece Madonna i-a convins pe directorii de la Sire sa filmeze un videoclip. Clipul cu buget redus, regizat de Ed Steinberg, o prezenta pe Madonna si prietenii ei dansand si cantand piesa intr-un club. Videoclipul a continuat sa promoveze, atat piesa, cat si pe Madonna, ca artist.

Din punct de vedere al recenziilor, „Everybody” nu s-a bucurat de foarte multa apreciere; in ultimii ani, insa, criticii s-au declarat mai incantati de piesa. Din punct de vedere comercial, piesa a fost un esec, nereusind sa intre in niciun clasament oficial al vanzarilor, insa a reusit sa se claseze in topul muzicii dance in Statele Unite.

Madonna a interpretat „Everybody” de mai multe ori. In cadrul turneelor, prima aparitie a cantecului a fost in cadrul turneului „Virgin”. Elemente din piesa au fost incluse in „Blond Ambition Tour”, fiind interpretata apoi in cadrul turneului „Girlie Show”, fiind ultima piesa cantata. Cel mai recent, piesa a fost interpretata in turnul „MDNA Tour”.

Piesa a aparut intr-o forma remixata pe albumului de remixuri al Madonnei din 1987, „You Can Dance”, precum si pe varianta de lux a compilatiei de hit-uri din 2009, „Celebration”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *