litoralul Grecieilitoralul Greciei

In Porto Katsiki, una dintre cele mai minunate plaje din Grecia, poti regasi tot ceea ce ai cautat vreodata la o plaja pe care sa te intinzi, sa te relaxezi si sa iti lasi mintea si sufletul sa se elibereze de toate poverile lumii cotidiene: ape ca de cristal de culoare turcoaz sau cu irizatii verzui si albastre, nisipuri fine si nemarginite, dealuri si tarmuri luxuriante si stanci inalte de pe care poti plonja in apa calduta.

In cadrul acestei plaje exista cantine si locuri de parcare suficiente. Campingul este interzis aici si nu exista locuri de cazare aproape de plaja. Va trebui sa inchiriezi o camera la unul dintre cele mai bune hoteluri din Lefkada sau un apartament intr-unul dintre satele de langa, cum ar fi satul Athani.

Porto Katsiki ofera o gramada de spatiu pentru lenevit la soare, iar cand vine vorba despre apele sale extinse sunt atat de potrivite activitatile acvatice si subacvatice ca sailingul, inotul, si surfingul. Oricum, aceasta plaja nu este atat de potrivita pentru snorkeling. Cea mai buna perioada in care poti vizita Porto Katsiki, in special daca vrei sa eviti aglomeratia de pe plaja si de pe drumuri este la sfarsitul lunii mai si la inceputul lunii iunie.

In anul 1960 membrii pazei de coasta au urmarit din greseala o nava de marfuri si au facut-o sa ancoreze in Zakynthos, crezand ca aceasta transporta droguri. Astazi, scheletul gigantic al unei nave este inca pe acea plaja, langa stancile ce inconjoara golful. Un loc popular pentru inotatori, aceasta este una dintre cele mai neobisnuite plaje ale Greciei care merita vizitata. Oricum, aceasta plaja poate fi accesata doar cu ajutorul unei barci sau a unei ambarcatiuni.

In aceasta vara, am vizitat Shipwreck Bay si am fost foarte impresionata de frumusetea acestei plaje. Apa este uimitor de transparenta si de calda astfel incat este destul de greu sa incetezi a inota pe acolo. Singurul dezavantaj al vizitarii acestei plaje este faptul ca este prea aglomerata. Eu, sincer, nu prefer sa impart plaja cu sute de oameni, insa imi place aceasta plaja minunata datorita frumusetii ei stranii.

De admin

Un comentariu la „Litoralul Greciei”
  1. Mi-am dorit foarte mult sa ajung in Grecia si uite ca am ajuns pana la urma, insa aceste plaje minunate de care am aflat nu am apucat sa le vizitez. Oricum, daca timpul imi va permite voi ajunge si acolo cat de curand. Multumesc de idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *