legendele zodiilorlegendele zodiilor

Zodiacul si semnele zodiacale in parte au foarte mare legatura cu mitologia si cu legendele atribuite diferitelor intamplari petrecute in lumea zeilor, oamenilor si fiintelor jumatate om -jumatate fiara, care salasluiau aproape de Olimp, dar si in Olimp, muntele zeilor.

Balanta

Balanta dupa cum stim si dupa cum ii spune si numele este o zodie aflata oarecum in legatura cu fecioara, insa o alta zeita este creatoarea sau protagonista acestui mit fabulos. Ziua si noaptea sunt egale atunci cand ne aflam in constelatia balantei.

Cele doua talere ale acestui instrument devenit zodie si simbol reprezinta echilbrul si dreptatea care trebuie sa fie intre toate fiintele de pe acest pamant. Dar, cum spuneam, exista o zeita atribuita acestei zodii, si anume Atena, zeita intelepciunii si a echitatii.

Scorpion

O asemenea zodie nu poate fi decat semnificativa in lumea zeilor si in lume legendelor Olimpului. Orion, fiul lui Poseidon era un mare erou si considerat a fi foarte protector si viteaz, insa atunci cand a reusit sa-i supere pe zei, acesta a trebuit sa fie omorat de catre Artemis, care insa s-a indragostit de el.

Apollo, fratele lui Artemisnu a fost de acord cu acest lucru si cu povestea de dragoste si impreuna cu o alta zeita a reusit sa-l infranga pe Orion cu ajutorul unui scorpion urias. Asa a aparut constelatia Scorpionului.

Sagetator

In aceasta legenda zodiacala este vorba despre Centaur, tatal tuturor fiintelor jumatate om si jumatate taur din legendele mitologice. Acesta era fiul lui Poseidon si detinea arta spiritualitatii. Atunci cand Hercule, care era de altfel unul dintre elevii sai si se intorcea dintr-una din incercarile sale la care a fost supus, a intalnit o ceata de centauri  si a atras-o in zona in care se afla Centaur.

In timp ce se lupta cu centaurii furiosi, Hercule a aruncat o sageata otravita catre unul dintre acestia, insa acea sageata s-a infipt in trupul lui Centaur, omorandu-l intr-un mod foarte chinuitor. De aici si constelatia sagetatorului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *