kuweit

Guvernul din Kuweit a aprobat un plan de a incepe testarea generala a populatiei sale si de a stoca datele acestora in scopuri de securitate, in urma unui atac sinucigas devastator care s-a petrecut luna trecuta. Planul pare a fi scos din filmele science-fiction, dar expertii sustin ca acest program ar fi usor de realizat avand in vedeere tehnologia performata de care dispunem in prezent.

Inregistrarea in baza de date va fi obligatorie pentru cetatenii din Kuweit. Oricine refuza sa se supuna procedurilor de testare ADN se va confrunta cu sanctiune grave, inclusiv pedeapsa cu inchisoare pana la un an de zile sau o amenda maxima de 33.000 de dolari. Incercarea de a inlocui ADN-ul sau de a pacali sistemul va fi considerata o infractiune care poate fi pedepsita cu pana la sapte ani de inchisoare.

Kuweit Times declara ca baza de date va stoca datele a 4.2 milioane de oameni, inclusiv 1.3 milioane de cetateni ai Kuweitului si 2.9 milioane de rezidenti straini. Baza de date nu are niciun scop medical, ci este o masura de supraveghere conceputa pentru a permite autoritatilor de a prinde suspectii la locul crimelor. Potrivit rapoartelor, parlamentarii au adoptat acest plan in valoare de 400 milioane de dolari, ca raspuns la un atentat ISIS in care un grup sinucigas a ucis 27 de persoane si a ranit mai mult de 200.

Asemanari cu filmul Gattaca?

 

Specialistii sustin ca exista unele bariere tehnice in crearea bazei de date. Acestia sustin ca baza de date CODIS a Statelor Unite stocheaza 13 milioane de inregistrari de ADN, cu toate ca autoritatile de stat pot accesa datele altor state doar cu permisiunea acestora.

Sistemul poate fi util in scopuri de securitate dar ameninta crearea unui cosmar imens, fiind foarte dificil ca Kuweit sa se mai retraga. Cei de la Drepturile Omului au remarcat politica malefica a statului Kuweit asupra libertatii de expresie si a drepturilor omului. Sistemele informationale guvernamentale securizate sunt predispuse uneori la scurgeri de date masive, cum a fost incidentul din anul 2006, cand hackerii au facut publice datele despre populatia Israelului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *