Inotul este una dintre cele mai bune si mai provocatoare antrenamente pentru corp de care te poti bucura oricand: beneficii cardiovasculare maxime cu minim de efort sau stres in incheieturi. Daca esti nou la inot sau daca nu prea stii inca prea bine sa inoti asa cum ar trebui sau daca doar iti doresti sa iti intri in forma dupa ceva ani buni, uite cateva puncte de sprijin pe care ar trebui sa te bazezi atunci cand te vei reapuca de treaba si cand iti vei petrece foarte mult timp in apa:

  1. Verifica mai intai ce fel de optiuni ai disponibile atunci cand vine vorba despre cea mai buna si cea mai apropiata piscina din zona ta-ar putea exista niste cursuri de inot pentru adulti sau pentru copii, in functie de ceea ce iti trebuie. Oricare ar fi nivelul tau de cunostinte in ale inotului, daca mai ai pe cineva care sa inoate alaturi de tine, chiar te poate ajuta sa iti initiezi practicile de inot cat de curand posibil.
  2. Daca nu ai mai inotat de foarte mult timp sau daca inca inveti acest lucru ca si adult, investeste in niste lectii sau cursuri de inot de la un instructor foarte experimentat si bine calificat. Cineva cu un ochi de expert va fi mult mai probabil bun sa-ti ofere niste idei despre inot si tehnici ca sa iti imbunatateasca experienta de inot si sa o transforme intr-o activitate mult mai placuta si eficienta.
  3. Seteaza-ti niste scopuri: daca deja inoti cateva ture, atunci provoaca-te singur sa vezi cat de multe ture poti face ca sa cresti intensitatea. Ai putea sa iti acorzi in jur de 20 de minute si sa numeri cate ture ai putut efectua in aceasta perioada de timp. Inregistreaza aceste lucruri si apoi in doua saptamani incearca sa schimbi din nou provocarea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *