Atunci cand esti tanar si ambitios, iti vin in minte o gramada de idei de afaceri noi pe care sa le pui in aplicare atunci cand simti ca trebuie sa faci ceva pentru viitorul tau. Exista multi tineri studenti care se gandesc sa-si infiinteze o firma sau o afacere proprie inca din perioada facultatii.
Sansele sunt mari, ideile sunt bune iar statul ii poate ajuta in demersurile lor. Insa pentru a-si infiinta un PFA, antreprenorii trebuie sa aiba in minte bine stabilite niste idei, norme si demersuri pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a face din conceptul lor ceva legal si existent in acte.
Un PFA inseamna o forma juridica de afacere pentru cineva care lucreaza pe cont propriu si fara asociati deocamdata si inseamna mai exact „persoana fizica autorizata”. Pentru a face posibila o astfel de idee de afacere sau de lansare de firma, sunt necesare si cateva cerinte de infiintare PFA. O astfel de afacere este mai usor de administrat si nu este nevoie neaparat de un expert contabil care sa se ocupe de autorizatie. Chiar si persoana in cauza, cea care lanseaza afacerea, poate face contabilitatea pentru o asemenea firma nou infiintata.
Ceea ce trebuie sa fie stiut de toata lumea care isi doreste sa infiinteze o afacere de tip PFA este faptul ca maxim 7 zile este perioada optima pentru realizarea dosarului intreg si pentru infiintarea PFA-ului in cauza, in normele legale. In primul rand, persoana in cauza trebuie sa se documenteze legat de actele necesare infiintarii firmei.
Un ajutor ar putea fi dat de Oficiul National al Registrului Comertului. Dupa ce veti fi aflat de acolo de ce anume aveti nevoie si veti depune diverse cereri, trebuie efectuata o verificare a disponibilitatii numelui si rezervarii acestuia si obtinerea unei carti funciare pentru sediul social al PFA-ului in cauza.