Ce se intampla daca ai descoperi ca o viata usoara nu ar fi un lucu atat de benefic pentru tine? Cum ar fi daca ai realiza ca greutatile si situatiile tragice din viata ta sunt, de fapt, benefice pentru tine? Ei bine, chiar asa si este. Oamenii de stiinta au descoperit ca experientele de viata prin care trecem influenteaza trasaturile noastre de personalitate.

Astfel, se spune ca haosul din viata este cel care iti defineste personalitatea. Cu totii ajungem sa induram o tragedie la un moment dat in viata- aceasta este o experiente umana care ne face sa trecem prin durere, revolta si prin multe schimbari. Insa, reusim sa trecem peste aceste experiente de viata cu o noua putere, si ne construim o noua viziune asupra vietii. Desi instinctul nostru este acela de a evita alegerile proaste sau un comportament riscant cu scopul de a ne proteja, se pare ca acest lucru este chiar benefic, pentru ca ne intareste ca si oameni si ne invata cum sa trecem mai usor peste nenorocirile din viata noastra.

Valorifica tragediile din viata

De asemenea, este foarte important sa valorificam aceste tragedii in avantajul nostru- cu toate ca suna a fi o actiune egoista, dar numai asa putem intelege ca situatiile rele chiar pot da nastere la ceva bun. Cele mai importante lectii de viata le invatam atunci cand ne confruntam cu situatii in care suntem bolnavi sau atunci cand ne simtim neputinciosi, socati, tristi sau furiosi. Indiferent ca suntem concediati de la locul de munca sau pierdem o persoana draga din viata noastra, trebuie sa trecem peste o astfel de disperare si sa ne dam seama ca putem invata ceva bun. In definitiv, nu suntem nici primii nici ultimii care primesc un soc in viata. Sunt oameni care au trecut prin situatii foarte grave si au supravietuit. Specia umana este construita sa reziste in fata unor dureri, si nu trebuie sa uitam ca tot timpul exista o lectie buna de invatat dintr-o situatie urata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *