android

Versiunile mai vechi de Android pot fi resetate de la distanta de catre cei de la Google, in cazul in care se emite acest lucru. Acest lucru vine ca rezultat in urma unui document elaborat de catre New York District Attorney’s Office, care a dezvaluit cat de usor este ca invetigatorii sa vada continutul unui dispozitiv. Aparatele smart care ruleaza pe Android 5.0 sunt mai noi si nu pot fi resetate de la distanta din cauza ca folosesc un sistem de criptare mai avansat.

Cu toate acestea, aceasta optiune nu este pornita in mod implicit. S-a constatat ca orice dispozitiv care foloseste o versiune mai veche a sistemului de operare este vulnerabila la resetarea de la distanta. Potrivit dezvoltatorului Android, aparatele predispuse la acest lucru sunt in numar de 74,1, dispozitive Android care sunt in curs de utilizare la ora actuala.

„Examinatorii nostri sunt capabili sa treaca de unele parole folosite de aceste dispozitive, folosind o varietate de tehnici criminalistice. Pentru unele modele ce folosesc Android, Google poate reseta parolele atunci cand acestea folosesc ca mandat de perchezitie si exista un ordin in acest sens, versiunea noua fiind menita pentru a ajuta aplicarea legii in sensul de a sustrage date cu caracter periculos de pe dispozitiv. Acest proces poate fi realizat de catre cei de la Google de la distanta si permite examinatorilor sa vizualizeze intreg continutul de pe dispozitiv”- se comunica in raport.

Pe de alta parte, raportul sustine ca nu se poate face acelasi lucru si pe iOS Apple din cauza ca orice dispozitiv ce ruleaza pe iOS 8 sau mai mare ofera criptare completa in mod implicit. Pentru a activa criptarea in intregime a discului pe aparatele ce folosesc Android, utilizatorii trebuie sa acceseze „securitate” sau „sectiuni de stocare” din meniul de setari.

Malware pe Android imposibil de sters

Un nou tip de malware pe Android a fost descoperit in mai mult de 20.000 de aplicatii si este imposibil de a fi sters. Astfel, acest malware este mascat sub forma unor aplicatii populare, cum ar fi Facebook, Twitter sau Snapchat, si instaleaza ceva cunoscut sub numele de „troganised adware” pe telefoane. Lookout Security- compania care a descoperit acest malware, spune ca utilizatorii pot scapa de acest lucru numai daca inlocuiesc dispozitivul cu totul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *