fobii mai putin obisnuitefobii mai putin obisnuite

Frica de paianjeni, frica de spatii inchise, frica de oameni sau de aglomeratie sunt doar cateva dintre temerile mai putin neobisnuite si mai populare in lumea intreaga.

Cateodata aceste temeri se vindeca cu ajutorul specialistilor, insa unele dintre ele recidiveaza si evolueaza astfel incat pana si simpla vizualizare a subiectului temerii in cauza poate cauza o frica dintre cele mai mari.

 

Temeri si fobii

Insa, pe langa temerile si fobiile obisnuite, mai exista si o serie destul de lunga de fobii mai putin obisnuite si care fac destul de multi oameni sa se teama sa intre in panica de cele mai multe ori cand vine vorba despre acestea.

Ergophobia

Fobia sau teama de munca este una dintre acele frici si temeri care nu ar trebui sa para atat de surprinzatoare, insa cu toate acestea este, si din cauza acestui lucru multa lume sufera si se lipseste de angajamentele de orice fel. Acestei fobii i se spune „Ergophobia” si este o temere mai putin obisnuita, dar justificata sa zicem. Cui nu ii este frica de munca si cine nu tresare cand aude cuvantul „munca”, mai ales intr-o dimineata de luni.

Emetophobia

Frica de a vomita si de voma in general este una dintre cele mai scarboase temeri pe care le poate avea cineva vreodata, mai ales daca aceasta temere s-a dezvoltat in urma unei experiente mai traumatizante si mai neobisnuite. Acestei fobii i se spune „Emetophobia” in termeni stiintifici si este mai putin obisnuita, insa cu totul justificata.

Arachibutyrophobia

O frica dintre cele mai ciudate si mai amuzante (cu toate ca nu ar trebui sa fie) este frica de untul de arahide care se poate lipi de cerul gurii. Aceasta temere are si un nume justificativ „Arachibutyrophobia” de la termenul „unt de arahide”. Desi este amuzanta aceasta fobie, destul de multa lume o are si pentru aceste persoane este o adevarata bataie de cap, in special la americani.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *