panouri fotovoltaicepanouri fotovoltaice

Energia solara pentru locuinta ta poate deveni o realitate cu ajutorul tehnologiilor din ziua de azi. Ce ne poate inspira acum sa folosim energia solara in locuintele noastre mai ales? Dupa 20 de ani in industria solara, este inca un lucru magic  sa asezi un panou in soare si sa obtii atstfel electricitate fara a mai avea de furca cu orice altceva. Bonusurile la acest aspect sunt si emisiile zero de carbon. Astfel ca niste panouri fotovoltaice  pot pastra si mentine un mediu mai curat si mai eco pentru copii, dar si pentru toata lumea care se afla in zona.

Cat de multa putere si energie deriva din partea soarelui? Soarele si ceea ce poate fi folosit pentru a obtine energie din partea acestuia poate asigura  toata puterea si energia de care ai nevoie pentru a pune in functiune o locuinta obisnuita.

Este adevarat ca alte surse de energie electrica de folosit pentru casa ta pot fi destul de scumpe, insa si racordarea la reteaua de energie electrica poate fi, mai ales daca locuiesti intr-o zona in care nu exista inca instalat asa ceva. Oricand te poti baza, totusi, pe niste panouri fotovoltaice ieftine, care pot sa fie putin cam prea mult pentru tine la inceput, insa cu timpul, investitia ta se va recupera datorita calitatilor si avantajelor pe care le au aceste sisteme.

De ce sa nu te folosesti si sa profiti mai mult de ceea ce iti poate oferi soarele puternic? De ce sa nu incerci si altceva pentru asigurarea energiei electrice de care ai nevoie pentru un trai bun? Si totusi de ce este mai bine sa iti instalezi asemenea panouri fotovoltaice in locuinta odata cu construirea acesteia, decat dupa ce aceasta a fost deja cladita? Raspunsul este clar. Daca poti face in asa fel incat panourile acestea PV sa iti fie montate in timpul constructiei locuintei si nu dupa ce se va intampla acest lucru, vei ajunge sa economisesti cam in jur de 1%  sau 2% din costurile de instalare.

Oricum, 90% din instalatiile de PV (panouri fotovoltaice) rezidentiale sunt adaugate pe parcurs, asadar daca detii deja o casa, nu-ti fa griji. Pentru o compozitie de acoperis de sindrila care este mai vechi de 10 ani, asigura-te ca il vei inlocui de indata. Poti astfel  pune pe cei care iti refac acoperisul sa puna bazele pentru instalarea panourilor fotovoltaice in acelasi timp cu acoperisul nou. Dar cum anume functioneaza aceste tipuri de panouri pentru furnizarea energiei electrice? Diverse materiale au proprietatea de a absorbi fotonii de lumina si de a elibera electroni. Atunci cand acesti electroni sunt captati,  un curent electric care poate fi utilizat ca electricitate este redat si rezulta din asta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *