Dumnezeu

Unii sunt de parere ca dragostea raneste inima. In acest caz, dragostea fata de Dumnezeu reuseste sa raneasca intreg trupul, deoarece exista unele manastiri care par total inaccesibile. Nu numai ca aceste cladiri par a fi cele mai potrivite locuri pentru a te inchina la ceruri, dar, de asemenea, acestea dau nastere unor dureri impresionante doar pentru a ajunge la ele. Inaccesibil este un termen care nici macar nu se apropie de realitate.

Domeniul religios este probabil de departe cel mai des intalnit in care avem de-a face cu acest fenomen. Cel mai cunoscut a avut loc in anul 1978 cand o mexicana a observat ca urmele de arsuri de pe tortilla pe care tocmai o gatise reprezentau chipul lui Iisus Hristos, atunci s-a iscat o mare valva in presa si mii de oameni au venit la fata locului pentru a vedea tortilla respectiva. Insa, aceste fenomene stranii nu sunt asociate neaparat cu minunile facute de Dumnezeu, spun oamenii de stiinta, ci mai degraba sunt o proiectie a ceea ce isi doresc sa vada acei oameni cand au nevoie de un semn de sus.

Nu spun ca nu este vorba despre ceva legat de puterea de sus, dar nici despre ceva diavolesc, desi cel din urma ne da mereu batai de cap si incearca sa ne atraga de partea sa.

Tema care abordeaza ideea de pact cu Diavolul este atat de des intalnita atat in religie, literatura cat si in filme. Dar, cel mai cunoscut pact realizat cu Diavolul este cel incheiat intre Faust si Mefisto, care face parte dintr-o legenda germana veche. Asadar, in urma acestei poveste, Faust si vinde sufletul Diavolului: plictisit de viata sa, Faust incearca sa se sinucida, insa, de fapt, il invoca pe Diavol. Cel care ii pune la dispozitia lui Faust toate dorintele este Mefisto, un reprezentat al Diavolului, care cere la schimb sufletul omului. De asemenea, se crede ca exista si unii artisti care nu au reusit sa se abtina de la tentatie si au acceptat sa isi vanda sufletul necuratului pentru a obtine succes in cariera.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *