turism

Turismul culinar sau turismul gastronomic implica gustarea si experimentarea mancarurilor locale si traditionale ale unei anumite tari, regiuni sau oras/sat/comuna. Se merita evidentiat faptul ca, cu toate ca mancarea alaturi de cazare si de infrastructura este una dintre componentele cheie ale turismului, exista numeroase tururi organizate doar de dragul experimentarii unei anumite culturi culinare.

In ziua de azi, cu cresterea tot mai mare a sectorului de turism, acest tip s-a dezvoltat si a crescut de asemenea foarte mult. Turismul culinar include de asemenea si enoturismul sau turismul vinurilor, in cadrul carora oamenii viziteaza anumite regiuni, cum ar fi Napa Valley, California, USA si Catalonia din Spania, specializate in fabricarea de vinuri, tocmai pentru a se bucura de diferitele vinuri exotice.

Turismul cultural este practicat mai ales in zone ca Muzeul Luvru din Franta, in zona Colosseumului din Italia, in Roma, Taj Mahalul din Agra, India. De asemenea cunoscut ca turism cultural, acest tip de turism implica cultura unei anumite tari sau a unei anumite regiuni. Conceptul de turism cultural cuprinde lucruri cum ar fi istoria unei anumite regiuni, stilul de viata al localnicilor dintr-o anumita zona geografica, arhitectura, traditiile orale, religia, festivalurile, bucataria si asa mai departe.

Activitatile turismului cultural din zonele urbane pot sa implice vizitarea de muzee, teatre, galerii de arta si asa mai departe. Cele din zonele rurale pot implica vizitarea comunitatilor culturale indigene si implicarea in traditiile acestora, a stilului de viata si a valorilor acestor oameni. De asemenea, este implicat si turismul culturii pop drept una dintre subcategoriile majore in acest sens, ceea ce include calatoria in diferite locuri aparitia in lucrarile de literatura, in seriale si documentare televizate si in filme la cinematografe.

Turismul „intunecat” se refera la turismul indreptat catre anumite locuri care sunt identificate cu moartea si cu suferinta. I se mai spune si turismul de comemorare, turismul negru sau de jale. Acesta este unul dintre acele tipuri de turism care poate parea mai ciudat si este efectuat mai ales in zone ca lagarele de concentrare de la Auschwitz din Germania, in Zona Zero din New York, la Muzeul Genocidului Tuol Sleng din Cambodgia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *