Oamenii mileniului se confrunta cu notiunea de munca traditionala. Din moment ce devin cea mai mare parte a fortei de munca din lume, cele mai multe afaceri se lupta cu cerintele si etica de lucru a tinerilor. Nu trebuie sa vedem noua generatie ca fiind una lenesa si lipsita de chef de munca, deoarece realitatea arata exact contrariul.
Noua generatie
Tinerii nu pretuiesc regulile traditionale de la locul de munca. Cod vestimentar strict? Penalizari pentru ca au intarziat 10 minute la munca? Tinerii nu considera astfel de lucruri ca fiind importante si de obicei reusesc sa incalce regulile companiei. Nu vor lucra la o compania facand unele lucruri doar pentru ca ele sunt facute dintotdeauna intr-un anumit fel. Aceasta generatie mai este definita ca fiind shortcut-takers, si nu isi doresc sa realizeze ceva doar pentru ca trebuie facut.
Acestia isi doresc sa termine o sarcina intr-un mod eficient si care nu mananca atat de mult timp, deoarece stiu ca timpul este pretios. Data viitoare cand ai sa gandesti ca un angajat in varsta de 20 de ani este un lenes, uita-te mai bine la timpul sau de productivitate.
Tinerii si munca
Tinerii cred in viata adevarata, nu in cea profesionala. Nu munca e tot ce isi doresc de la viata, ci isi doresc sa aiba timp si pentru familie, prieteni sau hobby-uri. Muncesc ca sa traiasca, nu traiesc ca sa munceasca. De aceea conceptul de lifestyle business a castigat atat de mult teren in ultimul deceniu. Noua generatie isi doreste sa combine preferintele sale cu munca si sa se simta pasionata de acest lucru.
Un tanar in cautare de locuri de munca este inarmat cu tehnologie si Internet. Ajung sa cunoasca aproape totul despre o companie, inclusiv review-uri de la angajatii actuali, chiar inainte de a obtine job-ul, si nu isi mai doresc sa aiba un plan de munca cu opt ore pe zi.
Nu este vorba ca tinerii sunt mai lenesi..dar au alte gandiri fata de gandirile invechite ale angajatilor mai vechi sau ami cu experienta..nu accepta atat de usor regulile..