MicrosoftMicrosoft

Anul acesta au avut loc numeroase achizitii mari intre companii. Vorbim aici de achizia Beats de cei de la Apple, de achizitia Twitch de catre cei de la Google, Youtube, Facebook a achiztionat sistemul Oculus Rift si WhatsApp. Asa ca stai putin pe ganduri si observi ca Microsoft nu este nicaieri in aceasta lista. Ce fac cei de la Microsoft ?

Microsoft a ezitat sa faca o serie de achizitie in ultima vreme si a ajuns sa ii afecteze destul de mult. Avand in vedere ca Microsoft a aruncat mai bine de 7.2 miliarde de dolari pe Nokia este evident ca acestia nu se tem sa cheltuie bani.

O companie pe care Microsoft ar putea sa o achizitioneze ar fi Square. Square are o valoare estimata de aproximativ 5 miliarde de dolari pe pietele private si ar oferi celor de la Microsoft o intrat pe noi piete diferite de lumea computerelor. Jack Dorsey ar fi si el un atuu pentru Microsoft care i-ar ajuta cu viziuna si ideile sale care au lansat companii precum Square si Twitter.

Dropbox ar fi si ea o potentiala companie pe care Microsoft ar putea sa o achizitoneze. Desi se zvoneste ca Dropbox este posibil sa intre pe piata actiunilor in postura de IPO in urmatorii ani, compania este evaluata in momentul de fata la suma de 10 miliarde de doari. O picatura in ocean daca ar fi sa comparam fondurile de 80 de miliarde de dolari pe care Microsoft le are la dispozitie. Desi Microsoft detine deja un sistem de stocare al datelor de forma cloud numit One Drive ( fostul Skydrive) acestia ar avea multe de invatat si multe de castigat de pe urma unei astfel de achizitii.

Acestea ar fi doar doua din achizitiile pe care Microsoft le-ar putea trece sub comanda sa, printre aceste companii am putea  adauga Adobe, Valve si Jawbone.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *