DDR4DDR4

De la gameri, la cei ce lucreaza pe workstation-uri si pana la utilizatorii normali de PC, memoria DDR4 este mult asteptata, si asteptarea va lua sfarsit, aceasta fiind asteptata sa fie lansata incepand cu al treilea trimestru al acestui an.

Un mare producator de memorii DDR, si anume Crucial, a spus ca se asteapta sa lanseze memoriile atat pentru servere, cat si pentru desktop-uri in perioada celui de-al treilea trimestru al acestui an, conform managerului de marketing Michael Moreland.

Noile memorii DDR, sunt in general lansate prima data pe servere si abia apoi pentru desktop-uri, dar acest trend pare a se modifica odata cu memoriile DDR4, memorii ce sunt in stadiul de dezvoltare pentru mai bine de 5 ani. Cu acestea un PC va deveni mult mai rapid, fata de unul care foloseste memorii DDR3, avand o latime de banda cu 50 mai mare si vor fi cu pana la 35 % mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrica.

Noile memorii, vor incuraja producatorii de placi de baza sa scoata noi produse care vor fi capabile sa suporte DDR4 si care vor putea exploata tehnologia.

Jocurile cu o grafica solicitanta pentru un sistem, precum si aplicatiile de pe mari servere, au nevoie de o latime de banda mare, iar odata cu aparitia DDR4, procesele si jocurile vor deveni mai rapide.

Cei de la Crucial au anuntat ca vor lansa memoriile DDR4 in acelasi timp cu lansarea noilor chip-uri de la Intel care vor oferi suport pentru noua memorie. De mentionat este faptul ca Intel va implementa suport pentru DDR4 pentru servere si pentru gamerii seriosi, acestea urmand sa ruleze in tandem cu noile lor procesoare cu 8 si 16 nuclee, Haswell, pentru versiunile desktop, si procesoarele Grantley Xeon, pentru versiunile server.

Memoriile DDR4 vor rula la frecvente de 3200 MHz, o imbunatatire substantiala fata de DDR3 care rula la frecvente de pana la 2400 de MHz.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *