ong

Un ONG se defineste printr-o organizatie non-guvernamentala, non-profit de cele mai multe ori. O asemenea institutie este initiata din dorinta de a face bine intr-o comunitate fara a lua nimic la schimb, bani sau alte lucruri din partea celor ajutati. Dar, pentru a lansa o asemenea organizatie intr-o anumita zona, trebuie sa ai grija de mai multe aspecte.

Trebuie sa faci putina cercetare inainte de a te baga cu capul inainte fara sa stii si tu ce si cum. Cauta sa vezi daca mai exista si alte astfel de institutii de genul celei careia vrei sa o lansezi si alatura-te acestora daca exista. Daca nu, mai fac putina cercetare si decide-te asupra activitatii principale.

Cunoaste-ti comunitatea. Tocmai pentru a te decide asupra ceea ce vrei sa infiintezi si pe cine vei vrea sa ajuti prin asta, vezi mai intai care sunt nevoile comunitatii tale. Vezi ce fel de nevoi sunt, ajutorul de care este nevoie in cazul oamenilor, cazurile sociale si alte probleme care necesita solutionare.

Gaseste un grup de persoane care sa te sprijine in demersurile tale. In acest moment, vei avea de-a face cu un mic grup de oameni care este posibil sa devina sprjin si consiliul tau pentru atunci cand vei demara aceasta afacere. Daca deja te-ai intalnit cu cei care sunt alaturi de tine si au de beneficiat din asta si cu alte organizatii non profit, atunci probabil ai adunat deja un grup de oameni care sa vina la intalnirile tale.

In mod ideal, ai nevoie de cativa oameni care sa te ajute sa iti cresti fondurile, sa iti completezi documentatia legala si cu care sa impartasesti aceleasi pasiuni si idealuri. Este foarte bine sa ai pe cineva alaturi care sa iti ofere o imagine clara a eforturilor tale si care sa iti spuna exact atunci cand lucrurile nu merg bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *