www.saluscontrols.ro

Marea majoritate are un program fix de lucru in timpul saptamanii si cunoaste exact orele la care pleaca si la care revine acasa. In cazul acestora, cel mai potrivit mod de a mentine controlul asupra temperaturii interioare este printr-un termostat inteligent, programabil. Reprezinta fara doar si poate solutia cea mai buna pentru a face economii insemnate la consumul de energie.

Pentru o functionare corespunzatoare, este necesara si o montare corecta. Desigur, nu trebuie sa te sperie aceasta sarcina de indeplinit pentru ca este pe cat se poate de simpla. De altfel, in functie de locul din care cumperi termostatul, primesti si ghid de montare si utilizare, deci cu atat mai usoara va fi misiunea ta de a instala termostatul de ambient.

Cum trebuie montat termostatul ambiental?

In continuare iti prezint cateva informatii cu scop pur informativ de care te poti folosi. Acestea nu inlocuiesc insa manualul de utilizare oferit de producator in cutia in care vine dispozitivul. Cel mai bine este sa citesti inainte de toate instructiunile produsului, care iti dicteaza exact pasii ce ii ai de parcurs. Diversitatea modelelor de termostate face si modalitatea de montare sa fie diferita.

Dupa ce ai decis unde anume doresti sa montezi dispozitivul si l-ai atasat corespunzator, urmeaza sa faci instalarile. De obicei produsele pot prezenta 2 tensiuni, de 220 V si de 24V, rareori de 12 V. Pentru a te asigura ca faci o alegere inspirata, te poti orienta si dupa modelul vechi, daca ai mai utilizat unul, atunci cand cumperi. Asistenta unui reprezentant iti poate fi de folos. Spre exemplu, cei care comanda termostatul de pe www.saluscontrols.ro pot solicita sfatul unui expert printr-un mail.

Oprirea curentului de la prize pentru conectarea termostatului la centrala este necesar. Eventual poti pur si simplu sa deconectezi numai centrala. Sigurantele fuzibile trebuie oprite pentru a fi in siguranta deplina. In cazul in care ai avut un termostat inainte, scoate panoul frontal al acestuia, desfacandu-l din clemele in care este prins. De obicei faci asta impingand din lateral carcasa.

Trebuie sa ai mare atentie la fire. Dupa ce le-ai etichetat, scoate-le pe rand pentru a nu le pierde ordinea. Urmeaza prinderea bazei termostatului pe perete. Poti utiliza o bormasina pentru a face gauri precise – dimensiunile necesare trebuie sa fie mentionate in manual.

Urmatorul pas consta in legarea firelor la noul termostat dupa instructiunile de montaj. Unii spun ca aceasta constituie partea cea mai grea din intregul proiect. In situatia in care ai mai avut un termostat si acesta era fara baterii, e posibil ca cel cu baterii sa nu foloseasca un anume fir. Pe acesta trebuie sa il izolezi corect cu banda.

Dupa ce ai montat panoul noului termostat pe baza prinsa in perete, nu uita sa notezi firele pe care le legi. Astfel, identificarea ulteriora iti va fi mult mai usoara.

Nu iti mai ramane de facut decat sa repornesti curentul electric si sa probezi functionalitatea sistemului. Eventual poti face programe de functionare ca sa vezi cum merge sistemul la temperaturi diferite. Te invit sa intri pe saluscontrols.ro pentru a afla toti acesti pasi in detaliu, alaturi de alte detalii folositoare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *