salus controls

Chiar daca e cam tarziu sa iei masuri drastice, precum renovarea sau izolarea, pentru a spori gradul de confort termic in apartament, timpul nu e inca pierdut. Poti sa apelezi la urmatoarele sfaturi, daca vrei ca apartamentul in care locuiesti sa fie calduros in sezonul rece, iar costurile cu incalzirea sa nu fie exagerate.

Izoleaza ferestrele. Indiferent daca ai ferestre mai vechi, din lemn, sau daca ai investit in termopane, trebuie sa te asiguri ca sunt bine izolate. Din cauza izolatiei necorespunzatoare, o mare parte din caldura se pierde, asadar va trebui sa chemi un mester care sa iti repare si sa izoleze ferestrele cat mai repede cu putinta.

Verifica usile. Acestea reprezinta o alta cale prin care caldura se poate pierde, daca nu sunt foarte bine izolate. Daca ai probleme cu usa de la intrare in apartament, ori daca usile interioare nu sunt etanse si bine izolate, e timpul sa apelezi la un meserias pentru a rezolva aceste probleme.

Accesorizeaza centrala si intregul sistem de incalzire. Daca ai facut pasul de a te debransa de la sistemul public si ai trecut la centrala termica, te felicit. Trebuie sa stii ca poti totusi sa imbunatatesti functionarea acesteia, prin accesorizarea corespunzatoare.

Daca nu iti place sa astepti foarte mult dimineata, pana cand porneste centrala si incalzeste apa la robinete, iti recomand sa iti instalezi o pompa de recirculare. Aceasta va redistribui apa calda in instalatie si astfel vei economisi, intrucat centrala nu va mai porni atat de des pentru a reincalzi apa.

De asemenea, daca iti pui problema eficientizarii consumului, poti apela la un termostat. Mai nou, au aparut pe piata si asa-numitele termostate inteligente, care pot fi controlate prin conexiune internet. Acestea iti ofera posibilitati de reglare multiple, programe prestabilite sau personalizabile, iar prin intermediul unei aplicatii poti seta de la distanta temperaturile dorite individual, pe zone de incalzire specifice.

Desi exista numeroase firme ce se ocupa cu comercializarea acestor accesorii pentru sistemele de incalzire, iti recomand Salus Controls. De la aceasta companie mi-am achizitionat si eu o pompa de recirculare si un termostat inteligent iT500 – accesoriile despre care ti-am vorbit mai devreme.

salus controls

Daca ai plante in apartament, va trebui sa le gasesti un loc potrivit pe timp de iarna. Poate ca inainte tineai flori pe geam sau arbusti ornamentali langa calorifere, insa nu poti face asta pe timp de iarna, pentru ca vei pierde aceste plante. Florile vor ingheta, iar arbustii ornamentali se vor usca, intrucat vor sta langa sursa de caldura – motive pentru care trebuie sa le gasesti un loc potrivit. Cel mai indicat este balconul, in care trebuie sa te asiguri ca temperatura nu e prea joasa – aici plantele vor avea parte si de lumina de care au nevoie.

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi, temperaturile au scazut sub 0 grade Celsius si zi de zi se anunta ninsori si ger. Chiar daca nu mai poti acum sa izolezi peretii sau sa schimbi ferestrele, ajuta-te de sfaturile de mai sus si vei avea parte de un grad de confort termic sporit, dar si de cheltuieli mai reduse cu incalzirea si apa calda menajera.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *