reductoare melcate
reductoare melcate

Reducatoarele melcate sunt utilizate atunci cand sunt necesare reduceri mari de viteze. Este un lucru destul de obisnuit ca aceste tipuri de reductoare sa dispuna de reduceri de viteza in jur de 20:1 si chiar pana la 300:1 sau si mai mult de atat, de asemenea.

Multe dintre aceste reductoare melcate au o proprietate interesanta care nu se regaseste la alte tipuri de utilaje. Reductorul poate porni cu usurinta motorul, insa motorul nu poate porni reductorul in cauza. Acest lucru se intampla deoarece unghiul reactorului melcat  este atat de superficial, incat atunci cand motorul incearca sa-l roteasca, frecarea dintre utilaj si reductor mentine reductorul melcat pe loc.

Aceasta caracteristica interesanta  este atat de folositoare pentru utilajele cum ar fi si sistemele conductoare, in cadrul carora caracteristica de blocare  poate actiona drept frana pentru transportor atunci cand  motorul nu porneste. O alta forma de utilizare foarte interesanta pentru reductoarele melcate se afla in cadrul diferentialului Torsen, care este folosit la unele masini si camioane foarte performante.

Niste reductoare melcate sunt un tip de reductoare de moda veche, dar inca functionabile, si reprezinta o versiune a uneia dintre cele mai simple sase utilaje. In mod normal, niste asemenea utilaje ca si niste reductoare melcate de la Braco reprezinta niste suruburi imbinate impotriva a ceea ce arata ca un angrenaj standard de pinteni cu dinti usor unghiulari si curbati.

Aceste echipamente schimba miscarea de rotatie cu pana la 90 de grade iar planul miscarii se schimba de asemenea  datorita pozitiei reductorului pe roata zimtata. Acestea sunt in mod obisnuit compuse dintr-un reductor de otel si dintr-o roata de alama. Un motor electric sau un motor simplu aplica puterea sau energia de rotatie prin intermediul reductorului melcat. Reductorul se roteste impotriva rotii iar surubul impinge in dintii zimtati ai rotii in cauza. Astfel roata este impinsa impotriva sarcinii.

Un motiv pentru utilizarea reductoarelor melcate este  raportul ridicat de reducere. Un reductor melcat  poate avea un foarte mare raport de reducere  cu foarte putin efort. Tot ceea ce trebuie sa exercite un asemenea dispozitiv este adaugarea de circumferinta rotii in cauza. Astfel ca poti folosi asta fie pentru cresterea cuplajului, fie pentru marea reducere a vitezei.

Sunt necesare mai multe reduceri ale unui angrenaj conventional pentru a se obtine acelasi nivel  de reducere cum se intampla in cazul unui reductor melcat, asta insemnand faptul ca utilizatorii reductoarelor melcate  au mai putine piese in miscare si mai putine cazuri in care ar putea da gres.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *